Pašreizējās Eiropas čempiones Spānijas galvenais treneris Vinsente del Boske trešdien uz diviem gadiem pagarināja savu darba līgumu, trešdien apstiprināja Spānijas Futbola federācija ((RFEF).

Treneris turpinās strādāt ar Spānijas izlasi līdz pat 2012.gada Eiropas futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra noslēgumam neatkarīgi no spāņu parādītā snieguma nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā.

59 gadus vecā del Boskes vadībā Spānija ir uzvarējusi pēdējo 21 no 22 aizvadītajām spēlēm.

"Del Boskes rīcībā ir lielisks sastāvs un esam droši, ka viņš arī turpmāk pratīs to noturēt pasaules futbola augstumos. Esam pārliecinoši kvalificējušies Pasaules kausa finālturnīram, atrodamies pirmajā vietā pasaules rangā un izlase turpina demonstrēt lielisku sniegumu," atzina Spānijas Futbola federācijas vadītājs Anhels Marija Viljars.

Kā ziņots, del Boske par Spānijas izlases treneri kļuva pērnā gada vasarā, pārņemot šo amatu no Luisa Aragonesa, kas Spāniju aizveda līdz 2008.gada Eiropas čempionu titulam.

Kopā ar Madrides "Real" klubu del Boske divas reizes uzvarēja UEFA Čempionu līgā (2000. un 2002.gadā), kā arī kļuva par divkārtējo Spānijas čempionu (2001. un 2003.gadā). Viņa vadībā "Real" komandā spēlēja tādas futbola zvaigznes kā Deivids Bekhems, Zinedins Zidāns un Luišs Figu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!