Foto: F64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisijas sēdē atceltas pagaidu diskvalifikācijas futbola kluba Daugavpils "Daugava" spēļu sarunāšanas skandāla lietā iesaistītajam futbolistam Jevgeņijam Kosmačovam un trenerim Ivanam Tabanovam (attēlā pa vidu), vēsta LFF.

Jau ziņots, ka 2014. gada oktobrī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošana pārvaldes (ONAP) darbinieki aizturēja astoņas personas, kuras tiek turētas aizdomās par futbola spēļu rezultātu ietekmēšanu. Neilgi pēc aizturēšanas LFF Disciplinārā komisija uz nenoteiktu laiku no futbola diskvalificēja komandas galveno treneri Ivanu Tabanovu, tehnisko direktoru Jevgeņiju Klopovu, kā arī spēlētājus Aleksandru Vlasovu un Jevgeņiju Kosmačovu.

Šī gada 9. martā Kosmačovs iesniedza iesniegumu par diskvalifikācijas atcelšanu, bet 18. martā to izdarīja arī Tabanovs. Disciplinārlietu komisija izskatīja lietas materiālus un 14. marta vēstuli no Valsts policijas par to, ka šobrīd attiecībā uz Kosmačovu un Tabanovu nav pieņemti procesuālie lēmumi, kas aizliegtu viņam piedalīties jebkādās ar futbolu saistītās aktivitātēs.

Līdz arto to abiem atcēla aizliegumu piedalīties jebkurās ar futbolu saistītās aktivitātēs, tajā skaitā, piedalīties LFF organizēto sacensību spēlēs.

Iepriekš diskvalifikācija atcelta arī Vlasovam, kurš jau pievienojies BFC "Daugavpils" komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!