Par ASV šī gada labāko futbolistu pirmdien tika atzīts Losandželosas "Galaxy" vienības pussargs Lendons Donovans.

27 gadus vecais Donovans, kurš par ASV labāko futbolistu kļuva arī 2003. un 2004.gadā, tika atzīts arī par šīs sezonas Amerikas Futbola līgas (MLS) vērtīgāko spēlētāju.

"Tas ir liels pagodinājums un izcila balva," teica Donovans. "Es esmu ļoti lepns, ka šī balva šogad atkal nonāca manā īpašumā."

2010.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā Donovans guva trīs vārtus un ar savām lieliskajām piespēlēm piedalījās vēl deviņos gūtajos vārtos, palīdzot ASV izlasei jau sesto reizi pēc kārtas kvalificēties finālturnīram.

Pateicoties Donovana lieliskajam sniegumam, klubs "Galaxy", kuru pārstāv arī populārais Anglijas izlases pussargs Deivids Bekhems, iekļuva MLS finālā, kur pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 1:2 zaudēja Soltleiksitijas klubam "Real".

Pagājušajā nedēļā Donovans ar klubu "Galaxy" parakstīja jaunu līgumu un tika izīrēts Anglijas premjerlīgas vienībai "Everton".

Kā ziņots, nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas norisināsies Dienvidāfrikas Republikā (DĀR), ASV izlase spēlēs C apakšgrupā kopā ar Anglijas, Alžīrijas un Slovēnijas valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!