Foto: AP/Scanpix

Vācijas futbola zvaigzne Mario Gece no iepriekšējo divu sezonu valsts čempionvienības Dortmundes "Borussia" vasarā pārcelsies uz šīs sezonas bundeslīgas spēcīgāko komandu Minhenes "Bayern".

Informāciju par šādu notikumu pavērsienu pirmie sniedza Vācijas laikraksts "Bild", kurš ziņoja, ka "Borussia" saņems 37 miljonus eiro (26 miljonus latu). Vēlāk šo informāciju apstiprināja arī Dortmundes klubs.

20 gadus vecajam uzbrūkošajam pussargam līgums ar "Borussia" bija spēkā līdz 2016.gadam, bet viņa līgumā iestrādāta tieši 37 miljonus eiro liela izpirkuma nauda.

Līdz ar to Gece kļuvis par pirmo papildinājumu nākamās sezonas "Bayern" komandai, kad tās vadīšanu pārņems spāņu treneris Hoseps Gvardiola.

Iepriekš tika ziņots, ka interesi par Gēci izrāda arī "Barcelona", Londonas "Arsenal" un Mančestras "City" komandas.

Šajās dienās abas Vācijas vadošās komandas sagaida svarīgas UEFA Čempionu līgas pusfināla spēles. "Bayern" sērijas pirmajā mačā otrdien uzņems Spānijas komandu "Barcelona", bet "Borussia" trešdien savā laukumā sāks sēriju ar citu Spānijas vienību Madrides "Real".

Bavārijas reģionā dzimušais Gece "Borussia" komandai pievienojās astoņu gadu vecumā, bet galvenajā vienībā bundeslīgas mačā debitēja 2009.gadā, kad viņš bija vien 17 gadus vecs.

Pirmo maču Vācijas izlasē viņš aizvadīja vēl 2010.gada oktobrī, bet tagad Gece valstsvienībā nospēlējis jau 22 mačus, kuros guvis piecus vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!