Foto: AP/Scanpix
Par karjeras beigšanu Anglijas futbola izlasē svētdien paziņoja ilggadējais tās spēlētājs, 31 gadus vecais aizsargs Džons Terijs.

Terijs valstsvienībā debitēja 2003.gadā, bet pēc 2006.gada Pasaules kausa kļuva par Anglijas izlases kapteini, jo no šī pienākuma atteicās Deivids Bekhems. Tomēr 2010.gadā pēc iekšējām nesaskaņām Terijam arī nācās zaudēt kapteiņa apsēju. Valstsvienības rindās Terijs aizvadīja 78 spēles, kurās guva sešus vārtus. Ar Teriju ierindā angļi zaudēja tikai desmit mačus un izcīnīja 50 uzvaras.

Tagad Terijs pēc kārtējām nesaskaņām paziņojis par aiziešanu no valstsvienības. Jūlijā Anglijas tiesa attaisnoja Teriju apsūdzībās par "Queens Park Rangers" aizsarga Antona Ferdinanda rasistisku apvainošanu, taču lieta ar to nebeidzās un pirmdien to plāno izskatīt Anglijas futbola asociācija. Tieši nesaskaņu dēļ ar FA Terijs ir nolēmis aiziet no valstsvienības, kuras rindās pēdējo maču aizvadīja septembrī pret Moldovu.

"Vēlētos pateikties visiem treneriem, kuri man uzticējās šajās 78 spēlēs. Man bija liels gods pārstāvēt valstsvienību un vēlos pateikties visiem saviem komandas biedriem, ar ko man bija tas prieks spēlēt kopā. Tāpat vēlos pateikties faniem un manai ģimenei, kas vienmēr mani atbalstījusi," savā paziņojumā norādīja Terijs. "Savu paziņojumu veicu pirms FA disciplinārās komisijas sēdes, jo jūtu, ka FA, izskatot lietu, kurā jau esmu bijis attaisnots, padara manu spēlēšanu valstsvienībā par neiespējamu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!