Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) ir vērsusies Pasaules antidopinga aģentūrā (WADA) ar lūgumu prioritārā kārtībā piešķirt tai atkārtoti pārbaudītās Krievijas sportistu analīzes no Maskavas antidopinga laboratorijas, ziņo Krievijas Futbola federācija (RFS).

"FIFA pieprasījusi WADA pēc iespējas ātrāk iesniegt iztrūkstošo informāciju un datus un pievērst pirmkārtēju uzmanību attiecīgo analīžu paraugu tiesu medicīnas ekspertīzei," teikts FIFA paziņojumā.

FIFA sāks pārbaudīt dopinga kontroli Krievijas futbola čempionātā laikā no 2012. līdz 2015. gadam. Līdzīgu pārbaudi solās veikt arī RFS.

FIFA pirms tam atstādinājusi organizācijas galveno medicīnisko oficieri Jirži Dvoržāku, taču noliedz, ka šī atlaišana būtu saistīta ar pārrunu uzsākšanu ar WADA izmeklēšanas vadītāju Ričardu Maklārenu.

Maskavas antidopinga laboratorijas bijušais vadītājs Grigorijs Rodčenkovs informēja arī par 34 krievu futbolistu pozitīvu dopinga analīžu noslēpšanu, kuru vidū ir arī 2014. gada Pasaules kausa dalībnieki.

Kā zināms, Krievija rīko 2018. gada Pasaules kausu un šīs valsts izlase turnīrā piedalīsies ar mājinieku tiesībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!