Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par šīs sezonas labāko FK "Skonto" spēlētāju un "Unibet futbola balvas 2010" ieguvēju īpašā interneta balsojumā tika nosaukts komandas pussargs Aleksandrs Cauņa.

„Aleksandrs Cauņa, manuprāt, ir ne tikai mūsu komandas, bet arī visa Latvijas čempionāta šīs sezonas spilgtākais spēlētājs," saka FK "Skoto" galvenais treneris Aleksandrs Starkovs. "Šobrīd Cauņa ir viens no labākajiem Latvijas futbolistiem, salīdzinājumā arī ar tiem, kuri šobrīd spēlē ārvalstu komandās. Viņš sevi šosezon ir apliecinājis visaugstākajā līmenī starptautiskās spēlēs, turklāt viņam ir visas izcilam futbolistam nepieciešamās īpašības. Es paredzu viņam spožu nākotni.”

Šīs sezonas čempions tika noteikts īpašā interneta balsojumā, kurā vērtējumu sniedza ne tikai komandas treneri un kluba vadības pārstāvji, bet arī sporta žurnālisti, līdzjutēji un atbalstītāji. Aleksandrs Cauņa, kopumā saņemot augstāko vērtējumu, kļuvis par pirmo no FK "Skonto" spēlētājiem, kuram piešķirta "Unibet" futbola balva.

Kluba treneri kā top trīs labākos spēlētājus šajā sezonā atzinuši Aleksandru Cauņu, Natanu Žunioru un Vitāliju Astafjevu, savukārt līdzjutēji savas balsis visvairāk atdevuši Kasparam Dubram, Ruslanam Mingazovam un Džanelidzem. Turpretim sporta žurnālistu vērtējumā šajā sezonā vislabāk sevi parādījuši un augstāko vērtējumu saņēmuši Aleksandrs Cauņa, Kaspars Ikstens un Natans Žuniors. Kopvērtējumā, apkopojot visas balsis, pirmo vietu ieguva Cauņa, kuram sekoja Žuniors un Ikstens.

Balsojuma kandidātu sarakstā tika iekļauti visi "Skonto" futbolisti, kuri sezonas beigās ir komandas sastāvā un aizvadījuši vismaz trīs spēles. Balsot par savu favorītu ikviens varēja futbola kluba "Skonto", kluba fanu, kā arī "Unibet" mājas lapās internetā.

Aleksandrs Cauņa (dzimis 1988. gada 19. janvārī) jau 14 gadu vecumā no Daugavpils pārcēlās uz Rīgu, kur viņš tika uzaicināts pievienoties "Skonto" jauniešu komandas sastāvam. Cauņas karjera attīstījās strauji – 2005. gadā viņš debitēja JFK "Olimps" rindās Latvijas čempionātā, bet jau nākamajā sezonā futbolists iekļuva "Skonto" komandā. 2007. gadā Aleksandrs Cauņa debitēja Latvijas izlasē, kuras sastāvā šobrīd ir aizvadījis jau 16 spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!