Ceturtais un reizē noslēdzošais šīs sezonas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta finālturnīrs norisinājās 25. un 26. oktobrī Ventspilī, kad par godalgām spēkojās regulārā čempionāta četras labākās U-18 elites vecuma grupas komandas. Izšķirošajā spēlē atspēlējoties un vēlāk uzvarot dramatiskā pēcspēles sitienu sērijā, otro gadu pēc kārtas čempionu titulu izcīnīja FK "Liepāja" jaunie futbolisti, informēja Latvijas Futbola federācija.

Vispirms otrdien norisinājās pusfināla spēles, kurās tikās FK "Liepāja" un JFC "Skonto", kā arī "Vidzemes FC" un JFA "Jelgava" komandas. Pie pārliecinošākās uzvaras tika jelgavnieki, pārspējot Vidzemes futbolistus ar rezultātu 3:0, kad vārtus guva Ritvars Briedis, Germans Saveļjevs un Ivo Minkevičs. Tikmēr maču starp FK "Liepāja" un JFC "Skonto" komandām izšķīra vieni liepājnieka Dēvida Dobrecova gūtie vārti.

Savukārt trešdien komandas tikās izšķirošajās spēlēs par vietām. Trešo pozīciju sezonas kopvērtējumā izcīnīja "Vidzemes FC" komanda, kas, pateicoties Kristera Alda Puriņa gūtajiem vārtiem, ar 1:0 pārspēja JFC "Skonto".

Finālā kā pirmie vārtus guva jelgavnieki, kad izcēlās Germans Saveļjevs, tomēr mača turpinājumā neizšķirtu atjaunoja Rolands Vagančuks. Spēles izskaņā JFA "Jelgava" palika mazākumā, taču spēja parūpēties par pēcspēles sitienu sēriju. Tajā liepājniekiem vēlreiz izdevās atspēlēties un noslēgumā svinēt uzvaru ar rezultātu 4:3.

Par turnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Krišjānis Zviedris (FK Liepāja), labākā aizsarga balvu saņēma Ivo Minkevičs (JFA Jelgava), labākā pussarga godā tika celts Mārtiņš Ķigurs (FK Liepāja), bet par labāko uzbrucēju tika atzīts Kristers Aldis Puriņš (Vidzemes FC).

Šajā vecuma grupā regulārais čempionāts no aprīļa līdz oktobrim norisinājās divās apakšgrupās, spēlēm par medaļām kvalificējoties katras apakšgrupas divām labākajām komandām. B grupā pirmo vietu ieņēma FK "Liepāja" komanda, kas 12 spēlēs piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, ar 1:2 piekāpjoties otrās vietas ieguvējiem no JFA "Jelgava". Savukārt A apakšgrupā labākās trīs komandas šķīra tikai viens punkts, tūdaļ aiz "Vidzemes FC" un JFC "Skonto" futbolistiem paliekot BFC "Daugavpils" puišiem.

Šajā vecuma grupā komandu sastāvos spēlē 1998. un 1999. gadā dzimušie spēlētāji, bet spēles protokolā var tikt ierakstīti arī ne vairāk kā pieci 1997. dzimšanas gada futbolisti.

Latvijas Jaunatnes čempionāta sezonas izskaņā finālturnīri norisinājās kopumā četrās vecuma grupās. Kā pirmie medaļas sadalīja U-13 Attīstības grupas futbolisti, kad finālturnīrā Valmierā triumfēja Madonas BJSS komanda, bet pēc tam Staicelē U-14 Attīstības grupas finālā uzvarēja FS METTA jaunie futbolisti. Vēlāk Staicelē norisinājās fināla spēles arī U-15 Attīstības grupas komandām, kurās labākie bija FK Liepāja pārstāvji.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!