Kamēr citās Eiropas TOP5 līgās komandas jau ir sagaidījušas sezonas noslēgumu, trijās valstīs izšķirošie notikumu vēl ir tikai priekšā. DELFI Futbols piedāvā Francijas, Spānijas un Itālijas nacionālo čempionātu priekšpēdējo kārtu centrālo dueļu apskatus.

FRANCIJAS LIGUE 1

Lille 3 – 2 Olympique Marseille (spēles apskats)

Bordeaux 2 – 0 Sochaux

Par spīti „Bordeux” vienības uzvarai pār „Sochaux”, kurā 3 punktus nodrošināja vēli Vendela un Tremulina precīzie raidījumi, sezonas vidus pārliecinošie līgas līderi un pagājušā gada čempioni nav spējuši pakāpties augstāk par necilo 6.vietu. Ja tuvākie sāncenši Lionas „Olympique”, kuriem ir paredzēta arī pārceltā spēle pret „Monaco”, un „Montpellier” pēdējā kārtā parūpēsies par uzvarām, Lorāna Blāna trenētajiem futbolistiem nāksies samierināties ar nepiedalīšanos nākamās sezonas Eirokausos.

Grenoble 2 – 0 Boulogne

Auxerre 0 – 0 Lens

Montpellier 2 – 1 Lorient

Valenciennes 2 – 2 Olympique Lyon

Monaco 2 – 1 Nancy

Stade Rennes 2 – 2 Nice

Le Mans 1 – 0 PSG

Saint-Étienne 0 – 1 Toulouse

Kopvērtējuma tabula>>>

 

SPĀNIJAS LA LIGA

Sevilla 2 – 3 Barcelona (spēles apskats)

Real Madrid 5 – 1 Athletic Bilbao (spēles apskats)

Deportivo La Coruña 1 – 0 Mallorca

Pateicoties Riki vārtu guvumam spēles 68.minūtē, Maljorkas vienība nespēja izmantot „Sevillas” zaudējumu pret „Barcelona” un pakāpties uz vērtīgo 4.pozīciju, kuras ieguvējs kā pēdējais garantē dalību nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā. Pirms pēdējās spēļu kārtas „Sevilla” savus sāncenšus no Maljorkas apsteidz par vienu punktu. Seviļai paredzēta izbraukuma spēle pret „Almería”, bet „Mallorca” uzņems „Espanyol”.

Getafe 2 – 1 Málaga

Sporting Gijón 1 – 1 Atlético Madrid

Real Valladolid 2 – 1 Racing Santander

Tenerife 2 – 2 Almería

Villarreal 2 – 0 Valencia

Deportivo Xerez 3 – 2 Real Zaragoza

Espanyol 2 – 1 Osasuna

Kopvērtējuma tabula>>>

 

ITĀLIJAS SERIE A

Internazionale 4 – 3 Chievo

Pie smagas uzvaras Itālijas Serie A priekšpēdējā kārtā tika pašreizējie līderi Milānas „Inter”, kuri tādējādi saglabāja divu punktu pārsvaru pār „Roma” futbolistiem. Spēles ievadā komandas apmainījās ar precīziem sitieniem savas komandas vārtos – milāniešiem grēkāzis bija Tiagu Mota, kamēr „Chievo” rindās ar to pašu atbildēja Mantovani. „Inter” tūdaļ pat spēja izmantot komandu apjukumu, Kambiasso, Milito un Balotelli savai vienībai gūstot trīs vārtus. Viesi gan negrasījās padoties, Granočem un Pellisjeram panākot cerīgo 3:4. Pēdējās 15 minūtēs „Chievo” gan nepaguva parūpēties par pārsteigumu, ļaujot milāniešiem atviegloti nopūsties un svinēt uzvaru.

Roma 2 – 1 Cagliari

Par uzvaru parūpējās arī vicelīderi „Roma”, pašā spēles izskaņā izraujot uzvaru pār „Cagliari”. 17 minūtes pirms spēles beigām Lazari prata vadībā izvirzīt viesus, tomēr galvaspilsētas pārstāvju godu un cerības uz čempionu titulu izglāba komandas kapteinis Frančesko Toti, gūstot vārtus dueļa 79. un 83.minūtē (no 11 metru soda sitiena atzīmes). Tādējādi čempioni tiks noskaidroti sezonas pēdējā kārtā, kuras ietvaros „Inter” izbraukumā tiksies ar „Siena”, bet „Roma” viesosies pie „Chievo” futbolistiem.

Napoli 2 – 0 Atalanta

Udinese 3 – 3 Bari

Bologna 1 – 1 Catania

Livorno 1 – 2 Lazio

Genoa 1 – 0 Milan

Juventus 2 – 3 Parma

Palermo 1 – 1 Sampdoria

Fiorentina 1 – 1 Siena

Kopvērtējuma tabula>>>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!