Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Futbola klubs RFS par absurdu uzskata Latvijas Futbola federācijas (LFF) lēmumu nerīkot atcelto spēli starp šīssezonas virslīgas čempioniem "FK Spartaks" un "Riga FC", kas nenotika nesagatavota laukuma dēļ.

Nedēļas nogalē paredzētā spēle nevarēja notikt apsnigušā laukuma dēļ, un laukuma saimniekiem tika piespriests tehniskais zaudējums ar 0:3, kas esot ietekmējis ne tikai šo divu klubu situāciju Latvijas virslīgas čempionātā.

"Šajā sezonā mēs izvirzījām sev skaidru un sasniedzamu mērķi – ieņemt 4. vietu "SynotTip" futbola virslīgā, un praktiski visas sezonas laikā bijām maksimāli tuvu savam mērķim. Apzinoties savas stiprās un vājās puses, sezonas noslēguma stadijā koriģējām izvirzītos mērķus, koncentrējoties uz 5. vietas ieņemšanu. Aizvadītajā sezonā komanda, kura ieņēma 5. vietu, ieguva tiesības spēlēt Eiropas līgas kvalifikācijā, tāpēc mobilizējām spēkus šim izaicinājumam," skaidro RFS ģenerāldirektors Maksims Krivuņecs. "Mēs esam ļoti vīlušies, ka jaunie valsts čempioni nepapūlējās notīrīt sniegu, kurš uzsniga dienu pirms mača, lai spēle tomēr notiktu. Mēs esam pārliecināti - ja pēdējā kārtā izšķirtos čempiona tituls, tad mājas komandai nekas netraucētu sarīkot spēli. Diemžēl nodrošinot čempiona titulu, līderis zaudēja motivāciju, bet viesu klubs atbalstīja šādu attieksmi."

Virslīgas čempionus lēmums nesagatavot laukumu neietekmēja vispār, bet citiem klubiem pārbīdes ranga tabulā bija nozīmīgas. LFF lēmums piemērot tehnisko zaudējumu un 700 EUR sodu ir kliedzošs konformisma piemērs. Tas apliecina ne vien gļēvu un neprincipiālu rīcību, bet arī neiedziļināšanos jautājuma būtībā, neņemot vērā galveno principu, ka LFF ar saviem lēmumiem var ietekmēt ne vien sportiskos principus, klubu prestižu, to iespēju pārstāvēt valsti Eiropas kausos, iespēju saņemt investīcijas attīstībai.

"Nav saprotama ne tikai nevēlēšanās rīkot pārspēli, bet arī soda naudas apmērs, jo tas ir nesamērojams ar kopējām spēles izmaksām. Lai sarīkotu mājas spēli nepieciešami vismaz 3000 eiro, ieskaitot stadiona nomu, apsaimniekošanu, darbinieku algas, apkalpošanu, reklāmu, biļetes, medicīniskās palīdzības un drošības organizāciju stadionā. Rezultātā sanāk, ka sarīkot spēli ir daudzkārt dārgāk, nekā neierasties uz to vai nenodrošināt tās norisi," teikts RFS izplatītajā paziņojumā.

"Uzskatām, ka ne federācija, ne klubi neizrādīja cienīgu attieksmi čempionātam, sporta principiem un līdzjutējiem. Un, kamēr šī attieksme nemainīsies, Latvijas Virslīgas čempionāts būs pelnījis tādu čempionu", savu nostāju pauž RFS ģenerāldirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!