Foto: F64

Latvijas futbola izlase var lepoties ar augstu patriotisma līmeni, kas tai noteikti palīdzēs gaidāmajā 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, uzskata vienības kapteinis Kaspars Gorkšs.

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Latvija atlases turnīru sāks 9.septembrī, izbraukumā aizvadot dueli pret Kazahstānu.

"Šī ir gados jauna komanda bez izteikta līdera, kas vienatnē varētu uzvarēt spēles. Mums jāturas kopā un jābūt kā komandai," Gorkša teikto citē sacensību rīkotāji. "Arvien vairāk futbolistu vēlas pārstāvēt savu valsti, tāpēc mūsu patriotisma līmenis ir augsts."

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

"Jaunais izspēles formāts tādām valstīm kā Latvija dod lielākas izredzes iekļūt finālturnīrā un atkārtot mūsu 2004.gada lielisko panākumu," izcēla Gorkšs, atgādinot vienīgo reizi, kad Latvijas futbola izlase spēlējusi kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrā. "Skatoties uz to tīri matemātiski, mums ir lielākas iespējas sasniegt finālturnīru, taču mums tik un tā ir jāuzvar spēles un jātiek pie punktiem. Mums jācenšas kopvērtējuma tabulā būt pēc iespējas augstāk, bet šīs papildus pāris vietas varbūt mazliet vairo mūsu izredzes."

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

"Uzskatu, ka tā bija Latvijas futbola zelta paaudze. Tie bija augsta līmeņa spēlētāji, kas spēlēja ārzemju klubos un bija ļoti vienoti. Mūsu vēsturē tas ir unikāls notikums," 2004.gada izlases panākumu pieminēja arī izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko. "Tagad komandā ir gados jauni spēlētāji, kas vēlas to atkārtot, lai ar mums līdzjutēji lepotos."

"Mūsu grupas favorīte, protams, ir Nīderlande, kas ir ārkārtīgi zvaigžņota izlase. Tomēr mums ir jācenšas ar viņiem spēkoties, jo, ja to nevarēsim, nesasniegsim neko. Tāpat nedrīkstam zaudēt liekus punktus," piebilda aizsargs.

Latvijas Futbola federācija (LFF) izvirzījusi uzdevumu izlasei savā grupā iekļūt labāko trijniekā, kas burtiski nozīmē vismaz "play-off" kārtas sasniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!