Krievijas futbola izlases galvenais treneris Gūss Hidinks sarunā ar laikrakstu „De Telegraaf” atklājis, ka pametīs esošo amatu 30. jūnijā, kad viņam beidzas līgums ar Krievijas futbola federāciju.

Slavenais holandiešu futbola speciālists atzinis, ka panācis vienošanos ar Krievijas futbola federācijas prezidentu Sergeju Fursenko. Lēmums paziņots jau šobrīd, lai Krievijas pusei būtu pietiekoši ilgs laika periods, kurā atrast Hidinka aizvietotāju. Diskusijas futbola pasaulē par Hidinka demisiju parādījās aizvadītā gada nogalē, kad Krievijas izlase PK atlases izslēgšanas spēlēs zaudēja Slovēnijai.

Krievijas izlasi Hidinks vadīja kopš 2006. gada un diezgan negaidīti spēja aizvest to līdz 2008. gada EČ pusfinālam, piedevām ceturtdaļfinālā pieveicot savus tautiešus. Tomēr vairums futbola speciālistu par Hidinka lielāko panākumu izlašu kontekstā min sensacionālo Dienvidkorejas aizkļūšanu līdz pusfinālam PK izcīņā 2002. gadā.

„De Telegraaf” jau šobrīd izsaka minējumus, ka Hidinks atgriezīsies pie kāda kluba stūres, nosaucot tādus grandus kā Liverpool un Juventus. Laikraksts arī informē, ka Hidinkam ir piedāvājumi no Nigērijas, Ķīnas un Turcijas izlasēm.

G. Hidinks dzimis 1946. gadā Vaserveldā, Nīderlandē. Kā futbolists daudzus gadus spēlējis „De Graafschap” vienībā, gūstot 67 vārtus. Vēlāk trenējis arī šo klubu, bijis PSV Eindhoven, Fenerbache, Valencia, Real Madrid, Real Betis un Chelsea galvenais treneris. Bez jau pieminētajām vadījis arī Nīderlandes un Austrālijas izlasi.


 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!