Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Hannover 96" komanda piektdien Vācijas bundeslīgas futbola čempionāta spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) mājās apspēlēja Hamburgas SV vienību (HSV), pirmoreiz 48 gadu laikā izvirzoties kopvērtējuma vadībā.

Izpārdotā stadionā 49 000 līdzjutēju priekšā mājiniekus 50.minūtē vadībā izvirzīja Martins Harniks, bet 82.minūtē punktu duelim pielika Ihlass Bebo no Togo.

Hannoveres komanda kopvērtējumā tikusi pie desmit punktiem četros mačos, kas ļāvis pirmoreiz kopš 1969.gada augusta pārņemt vadību bundeslīgā. Zīmīgi, ka vēl pagājušajā sezonā vienība spēlēja otrajā bundeslīgā.

Vadībā "Hannover 96" futbolisti atradīsies vismaz divas dienas un svētdien viņus varēs panākt Dortmundes "Borussia" un "Hoffenheim" vienības, kam pašlaik ir pa septiņiem punktiem trijās cīņās. Dortmundes futbolisti šajā kārtā uzņems Latvijas uzbrucēja Artjoma Rudņeva esošo "Koln" vienību, kas šosezon vienīgā vēl nav tikusi pie punktiem un atrodas kopvērtējuma lejasgalā, bet "Hoffenheim" mājās spēlēs ar Berlīnes "Hertha".

Vēl vairākām komandām pašlaik ir pa sešiem punktiem trijos spēlēs, ieskaitot divas pagājušās sezonas spēcīgākās vienības Minhenes "Bayern" un "Leipzig", kas kārtējos mačus izspēlēs sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!