Foto: Reuters/Scanpix
Uzbrucējs Roberts Levandovskis otrdien 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlē kompensācijas laikā guva vārtus, izraujot Polijas izlases uzvaru pār Armēniju, kamēr vārtsargs Džo Hārts glāba Angliju no zaudējuma Slovēnijai.

E apakšgrupas spēlē Polija ar rezultātu 2:1 (0:0) savā laukumā pārspēja Armēniju.

Polijas futbolisti divas trešdaļas no mača spēlēja vairākumā, jo Gaels Andonjans spēles 30.minūtē nopelnīja savu otro dzelteno kartīti. Otrā puslaika sākumā armēņi raidīja bumbu savos vārtos, bet dažas minūtes vēlāk Markos Picelli panāca izlīdzinājumu. Līdz pat spēles pēdējām minūtēm armēņi spēja noturēt neizšķirtu, tomēr kompensācijas laika piektajā minūtē Levandovskis pēc standartsituācijas izspēles ar galvu guva vārtus, nodrošinot Polijai uzvaru ar 2:1.

Levandovskis guva vārtus astotajā kvalifikācijas turnīru spēlē pēc kārtas. 2016.gada Eiropas čempionāta un 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu pēdējās astoņās spēlēs uzbrucējs iesitis 14 vārtus.

Tikmēr negaidītu zaudējumu otrdien cieta Dānija, kas savā laukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Melnkalnei. Ar vārtu guvumu Melnkalnes labā izcēlās Fatoss Begirajs, kurš bija precīzs spēles 32.minūtē.

Dāņi ciklu iesākuši ar diviem zaudējumiem trīs spēlēs, kas ir sliktākais sniegums kopš 1982.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Vēl vienā E apakšgrupas mačā Kazahstāna savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Rumāniju.

Pēc trim kārtām E apakšgrupā pa septiņiem punktiem guvušas Polija un Melnkalne, kurām ar pieciem punktiem seko Rumānija. Trīs punktus guvusi Dānija, divi punkti ir Kazahstānai, bet Armēnija cīnās bez punktiem.

Tikmēr Anglija otrdien F apakšgrupas mačā viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Slovēniju.

Par mača galveno varoni viesu rindās kļuva Hārts, kurš spēles favorītus vairākas reizes glāba no vārtu zaudējuma.

Vēl vienā F apakšgrupas spēlē Lietuva ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja Maltu. Lietuvas izlases rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Fjodrs Čerņihs un Arvīds Novikovs.

Pamatlaika beigās Lietuvas izlasē uz maiņu nāca Latvijas virslīgas kluba "Jelgava" pussargs Mindaugs Grigaravičs, bet "Ventspils" pussargs Simons Pauļus palika rezervē.

Pie uzvaras F apakšgrupas mačā tika arī Slovākija, kas savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Skotiju. Divus vārtus uzvarētājiem guva Roberts Maks.

F apakšgrupā līdere ar septiņiem punktiem ir Anglija, kam seko piecus punktus guvušās Lietuva un Slovēnija. Skotijas kontā ir četri punkti, trīs punktus guvusi Slovākija, bet Malta pie punktiem nav tikusi.

Tikmēr C apakšgrupā 2014. gada Pasaules kausa ieguvēja Vācija ar 2:0 (2:0) savā laukumā uzveica Ziemeļīriju. Vārtus vāciešiem guva Juliāns Drakslers un Sami Kedira, kuri bija precīzi spēles otrajā desmitminūtē.

Savukārt Čehija negaidīti nespēja savā laukumā uzveikt šajā ciklā labi spēlējošo Azerbaidžānu, nospēlējot 0:0 (0:0).

Pārliecinošu uzvaru C apakšgrupas spēlē guva Norvēģija, kas savā laukumā ar rezultātu 4:1 (1:0) pārspēja Sanmarīno.

Zīmīgi, ka Sanmarīno Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs viesos nebija guvusi vārtus 15 gadus. Iepriekšējo reizi viņiem tas izdevās 2001. gada aprīlī, kad viesos tika nospēlēts neizšķirti 1:1 ar Latviju.

Otrdien notikušajā spēlē Sanmarīno labā vārtus guva Matija Stefanelli.

C apakšgrupā līdere ir Vācija, kas trīs spēlēs guvusi maksimāli iespējamos deviņus punktus, bet divus punktus tai zaudē Azerbaidžāna. Četri punkti ir Ziemeļīrijai, trīs punkti Norvēģijai, divi punkti Čehijai, bet Sanmarīno cīnās bez punktiem.

Kā zināms, Latvijas izlase pirmdien "Skonto" stadionā ar 0:2 zaudēja Ungārijai, B apakšgrupā piedzīvojot otro zaudējumu pēc kārtas, jo pirms tam ar 0:2 savā laukumā atzina arī Fēru salu pārākumu.

Pēc trīs kārtu spēlēm kvalifikācijas B apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Šveice, bet tai ar sešiem punktiem seko Portugāle. Ungārijai un Fēru salām ir pa četriem punktiem, Latvijai trīs, bet Andoras izlase visās trīs spēlēs cietusi neveiksmes.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Kvalifikācijas turnīrs Eiropas zonā notiks no šī gada 4. septembra līdz 2017. gada 10. oktobrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!