Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu Francijas pēc spēka otrās līgas pēdējās kārtas spēlē piektdien piedzīvoja pussarga Jāņa Ikaunieka pārstāvētā "Metz", tomēr tas netraucēja komandai pēc gada pārtraukuma atgriezties augstākajā divīzijā.

"Metz" noslēdzošajā sezonas cīņā viesos ar 0:1 (0:1) piekāpās "Lens" futbolistiem.

Ikaunieks jau vienpadsmitajai spēlei netika pieteikts, bet pēdējo reizi laukumā kādā no Francijas pēc spēka otrās līgas mačiem viņš bija 13. februārī.

"Metz" šosezon 38 spēlēs izcīnīja 56 punktus, ieņemto trešo vietu, kas garantē atgriešanos augstākajā divīzijā. Tāda pati bilance – 19 uzvaras, astoņi neizšķirti un 11 zaudējumi – bija "Le Havre" futbolistiem. Tāpat komandām bija vienāda gūto un zaudēto vārtu bilance – 15, taču "Metz" futbolisti šosezon bija guvuši par diviem vārtiem vairāk, tādējādi ieņemot trešo vietu.

Ar 74 punktiem otrajā divīzijā uzvarēja "Nancy", bet 70 punktus izcīnīja "Dijon".

Latvijas izlases pamatsastāva futbolists Ikaunieks "Metz" rindās Francijas otrajā līgā šosezon aizvadīja astoņas spēles, bet 90 minūtes nenospēlēja nevienā no mačiem.

Kā zināms, pirms Ziemassvētkiem "Metz" galvenā trenera amatā tika iecelts Filips Hinšbergers, noslēdzot līgumu uz pusotru sezonu.

Ikaunieks Francijas komandai pievienojās pērnā gada janvāra sākumā, noslēdzot vienošanos līdz 2019. gada vidum. Ja pirmajos mēnešos Ikaunieks reti tika laukumā, pagājušās sezonas izskaņā, kad "Metz" jau bija zaudējusi vietu Francijas augstākajā līgā, latvietis divus pēdējos mačus pat sāka pamatsastāvā, tiekot pie lielāka spēles laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!