Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Futbola federācijas (LFF) lūgums trīs gadu laikā tai atvēlēt trīs miljonus eiro, lai pilnveidotu futbolam nepieciešamo infrastruktūru, ir atbalstāms, tomēr finansējuma piešķiršana atkarīga no iespējām, sacīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktore Ulrika Auniņa-Naumova.

"Mēs apzināmies to, ka LFF nodrošina gandrīz 10% no profesionālajās ievirzēs iesaistīto bērnu skaita - no 30 000 bērniem aptuveni 3000 nodarbojas ar futbolu. Līdz ar to nevar noliegt futbola pozitīvo ietekmi uz jaunatni," skaidroja Auniņa-Naumova.

Jebkura ideja, kas veicina bērnu un jauniešu iesaisti sportā, ir atbalstāma, taču ir jāizvērtē savas prioritātes. Tomēr papildu finansējuma pieprasījumi ir vērtējumi kopsakarā ar jaunās politikas iniciatīvām un sporta nozares kopējo budžetu, norādīja Auniņa-Naumova.
IZM cer, ka valdība un Saeima būs atsaucīga un ar finansējuma piešķiršanu veicinās bērnu piesaisti, tomēr tas jau nebūs IZM lēmums, uzsvēra Auniņa-Naumova.

LETA jau ziņoja, ka LFF lūdz turpmāko trīs gadu laikā paredzēt trīs miljonus eiro LFF infrastruktūras attīstības projekta realizācijai. Papildu finansējums nepieciešams, lai izbūvētu vairākus sintētiskā seguma laukumus, tostarp mazos jeb tā saucamos "mini pitch", kā arī lielos un starptautiskiem standartiem atbilstošos futbola laukumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!