Foto: AP/Scanpix

Jaunā Itālijas futbola spēļu sarunāšanas skandāla ietvaros vietējās futbola federācijas Disciplinārās komisijas priekšā būs jāstājas kopumā 13 klubu pārstāvjiem, kā arī 44 ar futbolu saistītām personām.

Aizdomās turēto personu vidū ir arī valsts čempionvienības Turīnas "Juventus" galvenais treneris Antonio Konte (attēlā no labās) un Itālijas valstsvienības spēlētājs Leonardo Bonuči.

Itālijas Futbola federācijas (FIGC) Disciplinārās komisijas noklausīšanās notiks 2.augustā.

Konti spēļu sarunāšanā vaino viņa agrākais spēlētājs Filipo Karobio, kurš trenera pakļautībā 2010./2011.gada sezonā spēlēja "Siena" komandā.

Spēlētājs apgalvo, ka Konte bija lietas kursā par vienošanos cīnīties neizšķirti ar "Novara" komandu. Pēc šīs cīņas abas vienības ieguva tiesības nākamajā sezonā spēlēt A sērijas čempionātā.

Savukārt Bonuči, kurš Itālijas izlases rindās spēlēja nesen aizvadītajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, tiek turēts aizdomās par piedalīšanos sarunātā spēlē 2009./2010.gada sezonā. Tolaik viņš pārstāvēja "Bari" komandu.

Minēto personu vidū ir arī Simone Pepe un Marko di Vaijo, kuriem abiem ir spēļu pieredze Itālijas izlasē.

Aizdomās turētajām personām draud trīs gadu diskvalifikācija.

Tikmēr klubu sakarā lielākā ēna krīt uz A sērijas klubu "Torino" un B sērijas vienību "Lecce". Pirmajai draud punktu sods čempionāta tabulā, bet otrajai - pazemināšana uz valsts pēc spēka trešo līgu.

Jau vēstīts, ka kopš vērienīgā Itālijas spēļu sarunāšanas skandāla pirmā apcietināšanas viļņa, kad pagājušā gada jūnijā tika aizturētas 16 personas, kopumā aiz restēm pabijuši jau vairāk nekā 30 cilvēki.

Šis korupcijas skandāls atklājās aizpagājušās sezonas beigās, bet jaunākās apsūdzības tika izvirzītas pašā šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra priekšvakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!