Foto: PantherMedia/Scanpix

Leģionāru limita pārsniegšanas dēļ "Jelgavas" komanda saņēmusi tehnisko zaudējumu pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē pret Rīgas "Skonto", ceturtdien lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

Latvijas futbola čempionātā vienlaikus vienas komandas sastāvā drīkst atrasties ne vairāk kā pieci leģionāri, bet "Jelgavai" sestdienas duelī pret "Skonto" tie bija seši - Rustams Sosranovs, Vjačeslavs Suškins, Abdulajs Dialo, Kenedijs Eriba, Darjušs Latka un Ismails Musa.

Sākumsastāvā "Jelgava" komandai laukumā devās trīs leģionāri - Sosranovs, Suškins un Dialo, bet otrajā puslaikā vēl tika uzmainīti Eriba, Latka un Musa, pēdējam no viņiem laukumā nākot 89.minūtē.

LFF Disciplinārā reglamenta pielikumā teikts, ka komandai ieskaita zaudējumu ar 0:3 un piespriež naudas sodu par čempionāta pieteikumā vai spēles protokolā neiekļauta spēlētāja piedalīšanos spēlē vai citas valsts futbolistu atļautā skaita pārsniegšanu, līdz ar to diskvalifikācijas piešķiršana bija nojaušama jau iepriekš. Tagad lēmums ir oficiāls, turklāt jelgavnieki arī saņēmuši maksimāli iespējamo 400 eiro naudas sodu.

Tiesa, neko daudz tas nemaina, jo pieminētajā mačā "Jelgava" piekāpās rīdziniekiem ar 0:2.

Kā lēmusi LFF DK, disciplinārās sankcijas, kas saņemtas šajā spēlē, paliek spēkā. Tāpat arī gūtie vārti tiks skaitīti vārtu guvēju kopvērtējumā.

Latvijas virslīgas līdere ar 43 punktiem 20 spēlēs ir "Liepāja", bet 36 punkti ir "Skonto" rēķinā. Pirmo trijnieku tikmēr noslēdz "Jelgava", kam ir 34 punkti. Šīm visām komandām līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt četras spēles. Ja nākamajā kārtā piektdien liepājnieki uzvarēs "Jelgavu", bet "Skonto" pamanīsies zaudēt punktus turnīra pastarītei "Metta"/Latvijas Universitāte, "Liepāja" jau trīs kārtas pirms turnīra beigām nodrošinās čempiones titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!