Foto: F64

Svētdien kārtējā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē "Skonto" izbraukumā pārspēja "Jelgavu", bet rīdzinieku uzbrucējs Artūrs Karašauks ar gūtiem vārtiem nostiprinājās labāko vārtu guvēju galvgalī.

Mačs Jelgavā noslēdzās ar rezultātu 3:0 (1:0).

Cīņu abas komandas uzsāka līdzīgi, lai gan, aizritot arvien vairāk minūtēm, "Skonto" pārņēma iniciatīvu un uzbruka bīstamāk, turklāt bieži skatītāju uzmanību izpelnījās viens no čempionāta rezultatīvākajiem futbolistiem Valērijs Šabala. Tieši viņš bija tas, kurš 33.minūtē atklāja spēles rezultātu, precīzi raidot bumbu vārtos ar galvu, pārspējot "Jelgavas" vārtsargu Kasparu Ikstenu.

Otrais puslaiks iesākās ar aukstu dušu mājiniekiem, jo 48.minūtē virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Artūrs Karašauks panāca 2:0, savukārt vēl pēc piecām minūtēm jelgavnieku kapteinis Deniss Petrenko raidīja bumbu savos vārtos. Turpinājumā "Sonto" kontrolēja mača gaitu, tomēr nespēja gūt vēl vienus vārtus, tomēr prata izcīnīt uzvaru un iegūt trīs punktus kopvērtējuma tabulā.

Pateicoties gūtiem vārtiem, Karašauks un Šabala šobrīd atrodas virslīgas labāko snaiperu pirmajās divās vietās. Karašausks sezonas gaitā guvis 13 vārtus, kamēr Šabala - 12.

Vērts atzīmēt, ka "Skonto" komanda šīs sezonas čempionātā zaudējumus vēl nav piedzīvojusi.

Svētdien vēl vienu virslīgas maču aizvadīs Jūrmalas "Spartaks" futbolisti, kuri savā laukumā uzņems citu pilsētas komandu "Jūrmala".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 18 spēlēs iekrājusi 44 punktus, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Trešo vietu ieņem Daugavpils "Daugava", kuras kontā ir 36 punkti 17 cīņās, bet tai ar 34 punktiem 18 spēlēs seko Rīgas "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 17 mačos ir Jūrmalas "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par vienu maču mazāk.

"Jūrmala" ar 17 punktiem 16 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem "Metta"/LU komanda, kurai 18 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir arī Ilūkstes NSS futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem 18 cīņās ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!