Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola granda "Barcelona" brazīliešu zvaigzne Neimars esot ļoti tuvu pārejai uz Francijas titulēto klubu Parīzes "St.Germain" un atlicis nokārtot vien formalitātes, atsaucoties uz futbolistam tuvu stāvošām personām vēsta Katalonijas radio.

Kā zināms, brazīliešu futbolista darījumos liela ietekme ir viņa tēvam, kurš jau piekritis pārejai uz PSG. Par Neimara pāreju PSG maksās 222 miljonus eiro – summu, kas ierakstīta futbolista līguma ar "Barcelona" kā atkāpšanās nauda. Tā kā Katalonijas klubs pārrunās nevēlējās mazināt līgumā noteikto atkāpšanās summu, kā arī darījumā negribēja iesaistīt citus futbolistus, tad PSG īpašniekiem būs jāmaksā pilna summa.

Pēc Katalonijas radio rīcībā esošās informācijas, gala vārds pieder pašam futbolistam. "Barcelona" pārstāvjiem esot bijusi tikšanās ar Neimaru, kurš gan savu lēmumu neesot vēl pieņēmis. Vēlāk futbolists savā "Instagram" kontā publicējis foto, kurā viņš redzams domīgs un pievienojis klāt domīgu emocijikonu.

🤔

A post shared by Nj 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr) on Jul 20, 2017 at 7:10pm PDT

Tikmēr "Barcelona" prezidents Hoseps Bartomo ceturtdien žurnālistiem pavēstījis, ka Neimara pāreja nav dienas kārtības jautājums. "Viņš nav izlikts tirgū," baumas par iespējamo pāreju noliedza "Barcelona" vadītājs.

Neimara pāreja uz "Barcelona" 2013. gadā ir viena no skandalozākajām futbola vēsturē. Kopš pievienošanās Katalonijas klubam viņš 186 spēlēs guvis 105 vārtus. Pagājušā gada oktobrī viņš pagarināja līgumu ar "Barcelona" uz pieciem gadiem.

Ja Neimara pāreja notiks un PSG samaksās 222 miljonus eiro, tā kļūs par visu laiku lielāko darījumu futbola vēsturē. Pagaidām rekordists ir Pols Pogbā, par kuru "Manchester United" pagājušajā gadā 105 miljonus eiro samaksāja "Juventus". Pirms tam rekordists bija Garets Beils, kuru "Real Madrid" no Totenhemas "Hotspur" nopirka par 100 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!