Foto: LETA

Ar Mariana Pahara stāšanos Latvijas futbola izlases galvenā trenera postenī daudz kas komandas darbā ir mainījies, pēc pārbaudes mača ar Armēniju uzsvēra valstsvienības vārtsargs Aleksandrs Koliņko.

Kā zināms, Latvijas futbolisti trešdien savā laukumā, gatavojoties 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, pārbaudes mačā ar 2:0 uzveica Armēniju. Abus vārtus šajā duelī guva Valērijs Šabala, bet mājiniekus no vārtu zaudējuma vairākkārt glāba tieši Koliņko, kurš šobrīd aizstāj savainoto Latvijas valstsvienības pirmo vārtsargu Andri Vaņinu.

"Labs rezultāts, laba spēle. Mačs nebija viegls, jo nācās pastrādāt. Šī bija mana otrā spēle trīs dienu laikā. Fiziski nebija pārāk viegli. Spējām izmantot savas iespējas, kas gan nebija pārāk daudz. Turklāt praktiski visi momenti, kas radās pie Latvijas vārtiem, bija pēc mūsu pašu kļūdām. Ja spēsim ar to tikt galā, domāju, būs vēl labāk. Uzskatu, ka brīžiem mūsu aizsargi pieņēma ne tos labākos lēmumus," atzina Koliņko. "Pahars jau mani arī tāpēc uzaicināja uz izlasi, lai es izveidotu konkurenci Vaņinam. Klubā es un otrs vārtsargs spēlējam pamīšus, līdz ar to varu doties palīgā arī izlasei. Protams, klubā gribētu spēlēt vairāk, taču trenerim ir tāda politika."

Kā zināms, 39 gadus vecais Koliņko pārstāv Krievijas pēc spēka otrās līgas komandu Kaļiņingradas "Baltika".

"Priecē tas, ka izlasē tagad spēlējam futbolu, nevis tikai aizsargājamies. Ar Pahara atnākšanu daudz kas ir mainījies - vairāk izmaiņu ir taktiskajā zīmējumā. Trenerim arī būs jāizlemj, kurš būs pirmais vārtsargs izlasē - es vai Vaņins," sacīja Koliņko.

"Nedomāju, ka iepriekš izlasē esošie futbolisti nevarēja spēlēt tik labi. Pahars mums liek spēlēt futbolu, bet spēlētāji cenšas un mēģina izpildīt viņa norādījumus. Protams, ne vienmēr viss izdodas, taču gadās arī ļoti labas kombinācijas," piebilda pieredzējušais vārtsargs.

Ja Latvijas futbola izlase pašlaik FIFA rangā ieņem vien 100.vietu, Armēnija atrodama augstajā 36.pozīcijā.

Pēc mača ar Armēniju 9.septembrī Latvijas izlase Kazahstānā uzsāks 2016.gada Eiropas čempionāta atlases ciklu.

Latvija 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā startēs A apakšgrupā kopā ar Nīderlandi, Čehiju, Turciju, Islandi un Kazahstānu. Pēc spēles ar Kazahstānu nākamās divas cīņas tiks aizvadītas oktobrī, kad latvieši uzņems Islandi un Turciju.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde uzdevusi izlasei iekļūt labāko trijniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!