Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas virslīgas futbola čempionāta 26.kārtas pirmajā spēlē piektdien JPFS/FK "Spartaks" komanda savā laukumā ar rezultātu 2:0 (2:0) pieveica "Jelgavas" vienību.

Šajā mačā abus vārtus guva Davids Kortess, kurš ar precīziem sitieniem izcēlās 30. un 39.minūtē.

Pārējās šīs kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien, kad līdervienība Daugavpils "Daugava" uzņems "Gulbenes" futbolistus, "Jūrmala" savā laukumā sacentīsies ar čempionvienību "Ventspils", Rīgas "Daugava" uzņems "Liepājas metalurgs", bet Rīgas duelī "Metta"/LU sacentīsies ar "Skonto".

Kopvērtējuma pirmajā vietā pašlaik ar 54 punktiem 25 spēlēs atrodas Daugavpils "Daugava", bet no tās par četriem punktiem atpaliek "Skonto" komanda. Šīm vienībām ar 46 punktiem seko "Ventspils" komanda, kas aizvadījusi 23 spēles, bet "Liepājas metalurgs" kontā ir 45 punkti 23 mačos.

Piektajā vietā ar 36 punktiem ir JPFS/FK "Spartaks", "Jūrmalas" kontā 30 punkti, bet septītajā vietā esošā "Jelgava" tikusi pie 23 punktiem. Rīgas "Daugava" ar 21 punktu joprojām ir astotā, "Gulbene" iekrājusi 19 punktus, bet kopvērtējuma pēdējā, desmitajā, vietā ar 18 punktiem atrodas "Metta"/LU.

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!