Foto: F64

Latvijas futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā noslīdējusi uz 130. pozīciju, kas ir jauns valstsvienības antirekords.

Latvijas izlase šomēnes FIFA rangā zaudējusi astoņas pozīcijas, kas atmeta to uz rekordzemo 130. pozīciju. Līdz šim valstsvienības antirekords bija 124. pozīcija, kurā Latvijas izlase ierindojās šī gada aprīlī un maijā, bet visu laiku labākā pozīcija izlasei ir 45. vieta 2009. gada novembrī.

Aizvadītajā mēnesī Latvijas valstsvienība piedzīvoja divus zaudējumus. Vispirms Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē Latvijas futbolisti piedzīvoja zaudējumu ar 0:3 spēcīgajai Portugālei, bet pārbaudes spēlē ar neizteiksmīgu sniegumu Latvija piekāpās arī Igaunijai – 1:2.

Tikmēr Latvijas kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva ierindojas labāko simtniekā. Igaunija ieņem 98. vietu, bet 99. pozīcijā ierindojas Lietuvas valstsvienība.

FIFA ranga līderpozīcijā izvirzījusies Konfederāciju kausa ieguvēja Vācijas izlase, kas apsteidza Brazīliju un Argentīnu. Portugāle pēc četru vietu kāpuma tagad ir ceturtajā pozīcijā, bet TOP 5 noslēdz Šveices izlase, kas arī pakāpās par četrām pozīcijām. Labāko desmitniekā atrodas arī Polija, Čīle, Kolumbija, Francija un Beļģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!