Foto: F64

Latvijas futbola jaunais talants Valērijs Šabala noslēdzis līgumu ar vienu no pazīstamākajiem Beļģijas klubiem "Club Brugge", sociālajos tīklos paziņojis Latvijas futbola kluba "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko.

Šabalas personiskais līgums ar klubu noslēgts uz četriem gadiem, taču futbolists uz Beļģiju dosies vien vasarā, tādējādi sezonu uzsākot Latvijā. Pagaidām netiek ziņots par kādu summu Šabalu no "Skonto" iegādājas Beļģijas klubs.

19 gadus vecais futbolists kopš 2011.gada spēlēja "Skonto" rindās un pagājušajā sezonā bija viens no tās līderiem, palīdzot komandai tikt pie Latvijas čempionāta sudraba.

Jau pēc sezonas tika runāts, ka Šabala nākamsezon spēlēs ārzemēs. Šabalu savās rindās vēlējās redzēt daudzi klubi, starp tiem tika minēts arī "Trabzonspor", tomēr izvēle kritusi uz "Brugge". Viens no Šabalas pārejas iemesliem ir arī "Skonto" finansiālās problēmas, jo komandai līdz janvāra beigām ir jāatrisina šie jautājumi, pretējā gadījumā titulētajam Latvijas klubam tuvākajās sezonās būs liegts spēlēt Eirokausos.

Beļģijas čempionāta kopvērtējumā šobrīd "Brugge" ieņem trešo vietu, par trīs punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās "Anderlecht" vienības (attiecīgi 44 un 47 punkti). Līderi ar 54 punktiem ir Lježas "Standard" futbolisti.

Pazīstamais klubs "Brugge" dibināts 1891.gada nogalē un ir viens no vecākajiem augstākā līmeņa futbola klubiem pasaulē. "Brugge" 13 reizes kļuvis par Beļģijas čempionu (pēdējo reizi 2005.gadā). Šobrīd komandu trenē viens no visu laiku pazīstamākajiem beļģu futbolistiem, vārtsargs Mišels Prudoms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!