Latvijas futbola vicečempioni "Jelgava" šogad sāks būvēt savu treniņbāzi, informē vienība.

"Jelgava" projektu varēs realizēt, pateicoties Saeimas atbalstītam priekšlikumam valsts 2017.gada budžetā, kurā noteiktas mērķdotācijas futbola klubam "Jelgava". Tas ļāvis jelgavniekiem sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) šogad uzsākt kluba bāzes futbola laukuma izbūvi Kārklu ielā 6, šim nolūkam nomājot pašvaldības zemesgabalu, kas patlaban ir neizmantota pļava aiz Kastaņu ielas dzīvojamā kvartāla, lielveikala "Elvi" un garāžu kompleksa gar Rūpniecības ielu.

Šajā teritorijā, kas plānota kā FK "Jelgava" bāzes vieta, patlaban plānots izbūvēt divus futbola laukumus, no kuriem pirmo stadionu ar mākslīgo segumu un skatītāju sēdvietām iecerēts uzbūvēt jau šogad. Nākotnes projektos ietilpst arī slēgtā futbola halle, iespējams, arī neliela dienesta viesnīca un citas ēkas, kas nepieciešamas jebkura Eiropas līmeņa futbola kluba funkcionēšanai un attīstībai, informē "Jelgava".

Projekts tiks realizēts par FK "Jelgava" līdzekļiem. Savu ieguldījumu laukuma izbūvē apņēmusies sniegt arī LFF (UEFA infrastruktūras attīstības projekta ietvaros), projektu atbalstīt apņēmies arī FK "Jelgava" ģenerālsponsors – SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"", tāpat klubs centīsies piesaistīt papildu finansējumu no kluba un futbola atbalstītājiem, Jelgavas patriotiem.

Saeimas atbalstītā mērķdotācija novirzīta caur Jelgavas pilsētas pašvaldību, kas to atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir iekļāvusi pilsētas budžetā 2017.gadam, ko dome apstiprināja 2017. gada 9. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!