Foto: LETA
Latvijas telpu futbola izlase Bosnijā un Hercegovinā notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra pirmajā spēlē trešdien ar 0:5 (0:2) piekāpās pašreizējai kontinenta vicečempionei Krievijai.

Kaut Krievijas izlasē vairāki līderi ir naturalizēti brazīlieši, pirmos četrus vārtus guva etniskie krievi, divreiz izceļoties Sergejam Abramovam. Savukārt punktu duelim pielika Romulu.

Šī kopš 2000.gada Latvijas telpu futbola izlasei bija piektā spēle ar Krieviju, ciešot piekto neveiksmi, turklāt Latvija joprojām nav spējusi gūt nevienus vārtus.

Otrajā šīs grupas pirmās kārtas spēlē trešdien Bosnija un Hercegovina ar 2:1 (0:1) pieveica Nīderlandi.

Turnīra turpinājumā Latvija ceturtdien tiksies ar mājinieci Bosniju un Hercegovinu, trešajā spēlē 21.martā tās pretiniece būs Nīderlande.

Kvalifikācijas pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji automātiski iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet septiņas otro vietu ieguvējas, kā arī viena labākā trešās vietas ieguvēja cīņu par vēl četrām ceļazīmēm uz finālturnīru turpinās izslēgšanas spēļu jeb "play-off" kārtā šī gada septembrī. Eiropas telpu futbola čempionāts 2016.gadā no 2. līdz 13.februārim risināsies Serbijā.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Artūrs Šketovs pirms turnīra sākuma norādīja, ka izlasei pirmo reizi vēsturē jākvalificējas finālturnīram.

Šketovs sastāvā dalībai turnīrā iekļāvis 14 spēlētājus - deviņus no "Nikars" komandas un piecus no "Raba" vienības. Salīdzinājumā ar iepriekšējo kārtu sastāvā notikusi viena izmaiņa - Juriju Arhipovu-Prokofjevu aizstājis Dmitrijs Jakovļevs.

Latvijas telpu futbola izlase ceļazīmi uz pamatturnīru ieguva, pateicoties janvārī izcīnītajai pirmajai vietai priekšsacīkšu turnīrā Maltā. Savukārt februāra sākumā komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Uzbekistānu, ciešot divas neveiksmes.

Pašreizējie Eiropas čempioni ir Itālijas telpu futbolisti, kas 2014.gadā Beļģijā notikušajā finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Krieviju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtā:

vārtsargi - Aigars Bondars, Antons Astrahancevs (abi - "Nikars");

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Igors Avanesovs, Germans Matjušenko, Oskars Ikstens, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Andrejs Šustrovs (visi - "Nikars"), Dmitrijs Jakovļevs, Artūrs Jerofejevs, Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs, Igors Lapkovskis (visi - RABA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!