Foto: F64
Latvijas futbola izlases aizsargs Mārcis Ošs cer vasaras transfēru periodā pievienoties Turcijas pēc spēka otrās līgas klubam "Samsunspor", ar kuru jau teju vienojās šoziem, atzina futbolists.

Ošs marta sākumā papildināja valsts čempiones Jūrmalas "Spartaka" rindas. Viņš ilgus gadus bija cita "Jelgavas" komandas aizsardzības balsts, Zemgales vienībā aizvadot septiņas sezonas, no tām piecas virslīgā.

""Spartakā" esmu iejuties labi, visi čaļi pārsvarā zināmi. Komandā ir arī Gints Freimanis [ilggadējais "Jelgavas" kapteinis, kurš ziemā arī pievienojās "Spartakam"], ar kuru piecus gadus spēlējām plecu pie pleca. Nekādu problēmu nebija. Jāturpina strādāt un trenēties, lai varētu cienīgi aizstāvēt čempiontitulu," stāstīja Ošs.

"Spartaks" par Oša nolīgšanu ziņoja marta sākumā, laikā, kad komanda atradās treniņnometnē Turcijā.

"Turcijā nospēlēju divarpus mačus. Bija neliela trauma, tāpēc pēdējo spēli izlaidu. Labi pastrādājām, bija laiks, lai saliedētos. Labi pavadījām laiku un kļuvām tikai spēcīgāki," atzīmēja Ošs.

Latviešu aizsargs novembrī bija pārbaudē Dānijas superlīgas komandā "Horsens". Tāpat viņam bijuši piedāvājumi no vairākām Latvijas komandām, bet prioritāte bija spēlēšana ārzemēs.

"Līdz pēdējam centos pamēģināt atkal uzspēlēt ārpus Latvijas robežām. Cerēju, bet nesanāca. Kaut kas brīžiem nojuka, varbūt arī pats nobijos. "Spartaks" bija tā komanda, kas bija gatavi mani gaidīt un ar lielāko prieku mani uzņēma," teica Ošs.

Latvijas izlases aizsargs jau teju bija panācis vienošanos ar Turcijas pēc spēka otrās līgas komandu "Samsunspor", taču pāreja neesot izdevusies.

"Viņi nevarēja atvērt transfēru. Līgums tikpat kā bija galdā, bija jau jāpievienojas komandai. Viņi divu dienu laikā nespēja sakārtot to, lai klubs varētu veikt kādu transfēru, ziemas pāreju periodā tā arī neparakstot nevienu spēlētāju. Slikti, jo tur ir labs līmenis. Ir ticība, ka vasarā varētu vēlreiz uz turieni doties," stāstīja Ošs, neslēpjot, ka no Turcijas kluba piedāvājums bijis visvilinošākais viņa karjerā. "Par klubu ir ļoti labas atsauksmes, turklāt Turcijas pirmajā līgā līmenis ir diezgan augsts. Ļoti gribēju tur nokļūt, bet nesanāca. "Spartaks" bija gatavi mani uzņemt. Ja vasarā vienosimies, varēšu doties uz Turciju."

Sestdien jūrmalnieki pirmssezonas pārbaudes turnīra "Virslīgas kauss" spēlē ar 2:1 pārspēja "Riga" vienību. Dažas komandas šajā turnīrā pārbauda tuvākās rezerves, kamēr "Spartaka" aizsardzības līnija bija tuvu tādai, kāda tā varētu būt sezonas gaitā.

"Līdz sezonai palicis diezgan maz laika, vairs nav tik daudz spēļu, tāpēc treneris koncentrējas uz to, lai daļu iespēlētu kā pamatsastāvu, daļu miksējot un liekot iekšā pārbaudāmos spēlētājus. Tāpat nevienam nekas nav garantēts. Šīs ir tās spēles, kurās sevi jāpierāda. Treneris uzticas saviem pirmajiem spēlētājiem, ja viņi neizmantos savu iespēju, nāks nākamie," stāstīja Ošs.

"Mazliet nebija sapratne starp viduslīniju un aizsargiem, bija pārāk lieli pārrāvumi. Treneris teica, ka pie tā vēl strādāsim. Līdz sezonas sākumam palicis mazāk nekā mēnesis. Tas tiks sakārtots. Tāpat tiek strādāts pie tā, lai kolektīvs izveidotos arvien labāks un draudzīgāks, kā arī būtu labāka spēles sapratne," atzīmēja aizsargs.

Ošs "Jelgavā" aizvadīja 168 spēles, gūstos 19 vārtus un atdodot 12 rezultatīvas piespēles. Ar šo komandu viņš divas reizes izcīnīja Latvijas kausu, kā arī 2015.gadā tika atzīts par virslīgas labāko aizsargu.

Futbolista, šķiršanās ar "Jelgavas" komandu bija īpaši sāpīga, jo Zemgales klubs pēc sezonas vairs neesot izrādījis interesi par viņu.

"Par dažām personām ir palicis neliels rūgtums, jo viņi pret mani izrīkojās nesmuki. Esmu klubam atdevis visu. Pat esmu devies laukumā ar lauztu degunu, plīsušu saiti, vienreiz pat ar plīsušu kājas pirkstu. Bet pēc sezonas ir tāda attieksme... Man tas ir nedaudz nesaprotami. Pret spēlētājiem un komandu ir vislielākā cieņa, par viņiem fanošu un jutīšu līdzi, "Jelgavā" man ir labi draugi. Lai viņiem veicas, neko ļaunu nevienam nevēlēšu. Tiksimies laukumā, noskaidrosim, kurš būs spēcīgāks," vaļsirdīgs bija Ošs.

Līdz pagājušajai nedēļai "Jelgava" ar Ošu finansiāli vēl nebija norēķinājusies līdz galam. Kā zināms, arī "Spartaka" komanda ir saskārusies ar savlaicīgi neizmaksātām algām.

"Protams, vienmēr ir bažas, tomēr tā bija mana pēdējā iespēja. Visi klubi bija nokomplektējušies, taču mans mērķis bija izvirzīts uz spēlēšanu ārzemēs. Pievienošanos "Spartakam" neuzskatu par ko traku vai nesaprotamu. Laba komanda, jauni mērķi, jauna vadība. Domāju, ka viss būs kārtībā," atklāja Ošs.

Viņu uzrunājis "Spartaka" uzbrucējs un ģenerāldirektors Edgars Gauračs, kā arī treneris Dmitrijs Kalašņikovs, kurš arī strādājis "Jelgavā", bet tagad pievienojies Jūrmalas komandai.

"Zināju, ka Gints pievienosies, tāpēc pašam arī bija stimuls parakstīt līgumu. Šai komandai esmu pievienojies, lielu ambīciju vadīts," uzsvēra Ošs.

"Spartaks" jaunās sezonas pirmo maču aizvadīs 1.aprīlī, kad viesosies pie Oša iepriekš pārstāvētās "Jelgavas". Tāpat aizsargam būs iespēja spēlēt tuvāk saviem dzimtajiem Limbažiem, jo divas nedēļas vēlāk "Spartaks" izbraukumā spēkosies ar "Valmiera Glass"/ViA komandu, kas līdz jūnijam mājas spēles aizvadīs Staicelē.

"Cerams, ka puse no Limbažiem atbrauks mani atbalstīt. Būs interesanti. Gribētu būt tikpat rezultatīvs, cik iepriekšējā sezonā. Ir pie kā strādāt gan pašam, gan komandai. Šoziem labi pavadīju laiku, individuāli trenējoties. Ceru, ka tas atmaksāsies un būšu kļuvis spēcīgāks," norādīja Ošs, kurš iepriekšējā sezonā ar pieciem gūtiem vārtiem bija virslīgas rezultatīvākais aizsargs.

Tāpat Ošs pauda cerību, ka tiks izsaukts uz Latvijas izlases martā gaidāmajām pārbaudes spēlēm ar Fēru salām un Gibraltāru.

"Jebkurā situācijā turpināšu strādāt, lai pēc iespējas ilgāk būtu izlases redzeslokā. Centīšos pēc iespējas vairāk spēlēt un dot Latvijai lielāku labumu," uzsvēra Ošs.

Pašlaik 26 gadus vecais Ošs pērn piedzīvoja debiju Latvijas valstsvienībā, kurā līdz šim ir aizvadījis trīs spēles.

"Spartaka" komanda iepriekšējās divas sezonas triumfēja Latvijas futbola virslīgas čempionātā. Jūrmalas vienība vēl nav paziņojusi, kurš būs komandas galvenais treneris, taču sagatavošanās periodā pie "Spartaka" stūres strādā Uzbekistānas speciālists Viktors Djalilovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!