Foto: F64
Latvijas izlases futbolists Artūrs Karašausks karjeru turpinās "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas klubā "Liepāja", vēsta Kurzemes klubs.

Karašausks līdz ar to pametis Šveices otrās līgas klubu "Wil 1900", kuram radušās finansiālas problēmas.

Latvijā uzbrucējs atgriezies pēc nedaudz vairāk kā gada pārtraukuma, šajā laikā uzspēlējot ne tikai Šveicē, bet arī Polijā, savukārt pirms tam viņš pārstāvēja Rīgas "Skonto".

"Liepāja" 2015.gadā kļuva par Latvijas čempioni, bet pērn virslīgā palika ceturtajā vietā.

Jau vēstīts, ka "Wil 1900" komandas spēlētājiem jau labu laiku netiek maksātas algas, jo kluba īpašnieks Mehmets Nazifs Ginals nonācis finansiālās grūtībās. Tikmēr Karašausks panāca vienošanos par līgumu laušanu un komandu atstāja.

Karašausks uz "Wil 1900" pārcēlās pērn augusta vidū. Viņš komandā Šveices otrajā līgā aizvadījis 13 spēles, gūstot trīs vārtus.

Šobrīd 25 gadus vecais Karašausks pirms došanās uz "Wil 1900" labu laiku bija brīvais aģents, jo pērn aprīlī viņš atstāja Polijas augstākās līgas vienību Glivices "Piast".

Karašausks uz Poliju pārcēlās pērn janvārī, būdams izīrēts no Rīgas "Skonto". Tiesa, Latvijas futbolists "Piast" komandā izpelnījās mazu lomu, jo laukumā viņš devās tikai divos mačos, kopumā nospēlējot 20 minūtes.

Lielāko daļu savas karjeras kādreiz par ļoti talantīgo uzskatītais Karašausks pārstāvējis "Skonto" komandu, tomēr arī iepriekš viņš bija devies leģionāru gaitās. Savukārt 2013.gadā viņš kļuva par Latvijas futbola virslīgas rezultatīvāko spēlētāju un 2014.gada pirmajā pusē bija izīrēts Krievijas premjerlīgas vienībai Kazaņas "Rubin", tomēr laukumā viņš tā arī neizgāja.

2010. gadā uzbrucējs bija izīrēts Ukrainas vienībai Dņepropetrovskas "Dņipro".

Karašausks 2010. gadā ar "Skonto" kļuva par Latvijas čempionu un trīs reizes bijis valsts vicečempions.

Latvijas izlasē viņš piedalījies 12 spēlēs, taču vārtus nav guvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!