Foto: F64
Latvijas U-21 futbola izlasei 2017.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra apakšgrupas spēlē pret Moldovu pietrūka momentu realizācijas, tāpēc tika piedzīvots zaudējums, uzskata valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-21 izlase Jelgavā piektdien ar 0:2 (0:0) piekāpās Moldovas vienaudžiem, turklāt mājinieki spēli noslēdza deviņu vīru sastāvā.

Kā pēc cīņas uzsvēra Kazakevičs, komanda ir sarūgtināta, jo uzdevums bija spēlēt uz uzvaru.

"Spēle bija kā pa viļņiem. Te vienai, te otrai komandai piederēja iniciatīva. Ne visai esmu apmierināts ar pirmo puslaiku, jo neizdevās izdarīt tās lietas, kuras bijām iecerējuši. Otrajā puslaikā tas sāka izdoties, tomēr pietrūka izpildījuma un momentu realizācijas. Tajā brīdī, kad pārņēmām iniciatīvu, neizdevās lauzt cīņas gaitu," teica Kazakevičs.

Nonākot iedzinējos ar 0:1, komanda riskēja, jo vairs nebija lielas atšķirības, vai zaudējums tiek piedzīvots ar vienu vai divu vārtu deficītu.

"Ne viss izdevās uzbrukumā. Tāpat Moldova ir ļoti laba komanda, kuru nevar palaist vadībā. Pēc zaudētajiem vārtiem mēģinājām meklēt risinājums uzbrukumā. Meklējām variantus, kā pastiprināt komandu ar tiem spēlētājiem, kas ir uz rezervistu soliņa," stāstīja izlases treneris.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki divu minūšu laikā palika deviņu vīru sastāvā. Vispirms 79. minūtē otro dzelteno kartīti nopelnīja pussargs Krišs Kārkliņš, bet divas minūtes vēlāk aizsargs Dmitrijs Klimaševičs saņēma noraidījumu, kura dēļ Latvijas izlase palika ar deviņiem spēlētājiem.

"Otrais pārkāpums bija taktisks, lai neļautu pretiniekiem ieskrieties uzbrukumā. Abos momentos šīs kartītes varēja dot. Tas neliecina par disciplīnas, bet gan par aukstasinības trūkumu. Lielas vēlmes iegūt bumbu dēļ tiek izdarīts šis pārkāpums," secināja treneris.

Latvijas futbolistiem šodien neizdevās spēlēt organizētāk kā iepriekšējā spēlē pret Moldovu, kurā tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 3:0. Tāpat Kazakevičs nav apmierināts, ka vairākiem futbolistiem nav spēļu prakses klubos. Tiesa, vārtsargi Kristaps Zommers un Vladislavs Kurakins savos klubos piedalās pietiekami daudz spēlēs.

"Izlasē ir divi līdzvērtīgi vārtsargi, Zommers Baltijas kausā nospēlēja uz nullēm pret Igauniju, tomēr Kurakins šobrīd viņam nezaudē. Kurakinam pēdējais mēnesis bija dažāds, tika pieļautas kļūdas, mums bija bažas, vai viņš spēs atkopties psiholoģiski," komentēja Kazakevičs, kurš šodienas mačā deva priekšroku Zommeram.

A apakšgrupā līdere ir Čehija, kas astoņās spēlēs tikusi pie 20 punktiem. Pa 12 punktiem ir sešas spēles aizvadījušajai Beļģijai un astoņus mačus nospēlējušajai Melnkalnei. Moldova astoņās spēlēs tikusi pie septiņiem punktiem, bet pa pieciem punktiem ir Maltai un Latvijai, kas nospēlējušas septiņus mačus.

"Ir vēl izredzes pacīnīties par ceturto vietu. Nākamajā spēlē pret Melnkalni parādīsim labu cīņu. Galvenais, ka neesam nolaidušies lejā, jo šodien laukumā neredzēju nekādu katastrofu. Neskatoties uz iztrūkumiem sastāvā, bijām konkurētspējīgi," atklāja Kazakevičs.

Otrdien turpat Jelgavā pašmāju jaunajiem futbolistiem būs duelis ar Melnkalni, bet kvalifikācijas cikls noslēgsies oktobrī, kad Latvija tiksies ar Maltu un Beļģiju.

Kvalifikācijas ciklu Latvija sāka ar zaudējumu 1:2 Maltai, bet pēc tam ar 0:2 tika atzīts arī Beļģijas pārākums. Turpinājumā tika nospēlēts neizšķirti 1:1 ar Čehiju, bet pēc tam ar 3:0 uzveikta Moldova. Tālāk sekoja neizšķirts 3:3 ar Melnkalni un zaudējums 1:2 Čehijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļūs visu kvalifikācijas apakšgrupu uzvarētāji, savukārt apakšgrupu četras labākās otro vietu ieguvējas iekļūs sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kas norisināsies nākamā gada novembrī. Izslēgšanas spēlēs tiks izveidoti divi spēļu pāri ar mērķi noskaidrot vēl divas finālturnīra dalībnieces.

Šovasar Latvijas U-21 izlase pēc astoņu gadu pārtraukuma izcīnīja Baltijas kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!