Foto: AP/Scanpix

Izcilu debijas sezonas sākumu aizvadošā "Leipzig" komanda piektdien Vācijas bundeslīgas spēlē viesos ar 4:1 (3:1) pārspēja "Freiburg" vienību, uzlabojot sev piederošo turnīra rekordu, jo 12 pirmajos mačos tā joprojām nav zaudējusi.

"Leipzig" savā debijas sezonā bundeslīgā ir izcīnījusi deviņas uzvaras un trīs mačus noslēgusi neizšķirti. Savulaik desmit pirmajās spēlēs debijas sezonā nezaudēja arī Dīsburgas MSV vienība, kurai šāds sākums izdevās 1993./1994.gada sezonā.

Mača rezultātu jau spēles otrajā minūtē atklāja viesu pussargs Nabi Keita, kurš izdarīja teicamu tālstienu vārtu stūrī. Pēc 13 minūtēm sekoja mājinieku atbilde, kad pēc centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi sita Florians Nīderlehners.

Tiesa, sešas minūtes vēlāk "Leipzig" izdevās atjaunot vadību, jo "Freiburg" vārtsargu izdevās apmānīt Timo Verneram. Desmit minūtes pirms pirmā puslaika beigām Verners izcēlās otro reizi šajā mačā, pēc piespēles soda laukumā raidot bumbu tālajā vārtu stūrī. Punktu viesu uzvarai pielika Marsels Zabicers, kurš 11 minūtes pirms pamatlaika beigām guva ceturtos vārtus "Leipzig" labā, nodrošinot debitantei uzvaru ar 4:1.

Līdz ar panākumu "Leipzig" arī pēc 12.kārtas būs bundeslīgas līdere. Leipcigas futbolistu kontā ir 30 punkti, bet par sešiem punktiem atpaliek 11 mačus aizvadījusī Minhenes "Bayern". Savukārt pa 21 punktam 11 spēlēs guvušas Dortmundes "Borussia", Artjoma Rudņeva pārstāvētā "Koln", "Hoffenheim", Berlīnes "Hertha" un Frankfurtes "Eintracht", ieņemot pozīcijas no trešās līdz septītajai vietai.

Sestdien "Bayern" spēkosies ar Leverkūzenes "Bayer", bet "Koln" savā laukumā uzņems "Augsburg" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!