Foto: AP/Scanpix
Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējuma līderu duelī Lesteras "City" sestdien ar 3:1 (1:0) izbraukumā uzveica Mančestras "City" vienību.

Pēc izcīnītās uzvaras Lesteras vienība Mančestras klubu kopvērtējumā apsteidz par sešiem punktiem.

Mača rezultātu jau trešajā minūtē pēc soda sitiena izspēles atklāja Lesteras kluba vācu aizsargs Roberts Hūts. Tāpat arī otrajā puslaikā līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida vien trīs minūtes, kad pēc meistarīgas pretinieku apspēlēšanas ar skaistu sitienu izcēlās alžīrietis Rijiāds Mahrezs, panākot 2:0.

Ar to gan viesiem nepietika un pēc 12 minūtēm Hūts pēc stūra sitiena izspēles ar galvu pārcēla bumbu pāri Mančestras komandas un Anglijas valstsvienības pamatvārtsargam Džo Hārtam.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki vienus vārtus atguva, kad precīzs bija argentīniešu uzbrucējs Serhio Agvero, tomēr tas netraucēja Lesteras futbolistiem svinēt svarīgu uzvaru ar 3:1.

Tikmēr citā mačā par premjerlīgas vicelīderi kļuvusi Totenhemas "Hotspur" vienība, kas sestdien mājās ar 1:0 (0:0) pieveica "Watford" futbolistus. Vienīgos vārtus šajā mačā guva Kerans Tripjers.

Pēc šīs uzvaras "Hotspur" premjerlīgas kopvērtējumā apsteidza Mančestras "City", pakāpjoties uz otro pozīciju.

Savukārt "Liverpool" sestdien nenoturēja drošu uzvaru un mājās nocīnījās neizšķirti 2:2 (0:0) ar "Sunderland" vienību. Vēl desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Liverpūles klubs bija vadībā ar 2:0, taču pēdējās astoņās minūtēs viesi guva divus vārtus, neizšķirtu izraujot minūti līdz spēles beigām .

Līdz ar "Liverpool" neizšķirtu komandu kopvērtējumā panāca cits Liverpūles klubs "Everton", kas sestdien izbraukumā ar 3:0 (3:0) svinēja drošu uzvaru pār Stokas "City".

Iespēju ielauzties kopvērtējuma labāko pieciniekā neizmantoja Vesthemas "United" vienība, kas sestdien izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās "Southampton" komandai. Vienīgos vārtus šajā mačā guva japānis Maja Jošida.

Kopvērtējumā līdere ar 53 punktiem 25 spēlēs ir Lesteras "City", kas tagad par pieciem punktiem apsteidz "Hotspur". Trešā ar 47 punktiem ir Mančestras "City" komanda.

45 punktus 24 spēlēs guvusi Londonas "Arsenal", kas 25.kārtas cīņā spēkosies ar "Bournemouth" komandām. Piektā ar 40 punktiem ir Mančestras "United", bet par punktu mazāk iekrājuši Vesthemas "United" futbolisti. Svētdien Mančestras "United" viesosies pie šosezon neveiksmīgi spēlējošās čempiones Londonas "Chelsea".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!