Foto: AFP/Scanpix
Ķelnes apgabaltiesa Vācijas bundeslīgas futbola klubam Leverkūzenes "Bayer" noteikusi kreditoriem atmaksāt 16 miljonus eiro, ko tas saņēmis no bijušā komandas sponsora, nu jau bankrotējušā elektroenerģijas piegādātāja "Teldafax".

"Teldafax" bija "Bayer" kluba sponsors laikā no 2009.līdz 2011.gadam, kad kompānija saskārās ar finansiālām grūtībām. Kompānijas likvidatori apgalvo, ka klubs, šajā laikā sadarbojoties ar "Teldafax", zinājis par uzņēmuma finansiālajām problēmām, tomēr maksājumus 16 miljonu eiro vērtībā tik un tā pieņēmis.

Šāda darbība vērtējama kā krāpniecība, tāpēc likvidatoriem tiesas ceļā izdevies pierādīt, ka klubam pārskaitītie līdzekļi ir jāatmaksā.

"Esam vīlušies un pārsteigti, ka mūsu fakti un argumenti netika ņemti vērā," kluba mājaslapā citēts "Bayer" izpilddirektors Mihails Šade. "Mēs gaidīsim gala spriedumu un izlemsim, vai iesniegt apelāciju."

"Teldafax" savu pastāvēšanu beidza 2011.gada septembrī, uzņēmuma bankrota rezultātā naudu zaudēja vairāk nekā 700 000 cilvēku.

Pašlaik bundeslīgas čempionātā "Bayer" klubs ar astoņās spēlēs iegūtiem 13 punktiem atrodas sestajā vietā, atpaliekot no līderes Minhenes "Bayern" par astoņiem punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!