Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) ar publisku paziņojumu trešdien atkārtoti aicina sniegt tai informāciju par spēļu rezultātu manipulācijām Latvijas futbolā.

LFF aicina futbola sabiedrību, tostarp futbolistus, trenerus un klubu pārstāvjus, sniegt jebkāda veida informāciju, kas var palīdzēt spēļu rezultātu manipulācijas vai citu negodīgu nodarījumu izmeklēšanas gaitā Latvijas futbolā.

Informāciju iespējams sniegt, sazinoties ar LFF, e-pasta adrese - "integrity@lff.lv".

Savā paziņojumā LFF uzsver, ka aicina futbolistus un klubu pārstāvjus spēlēt godīgi, atbilstoši visiem starptautiski pieņemtajiem godīgas spēles pamatprincipiem.

Kā ziņots, iepriekšējā trešdienā saistībā ar iespējamu spēļu sarunāšanu tika aizturēti Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Ivans Tabanovs no Moldovas, kā arī vienības futbolisti Aleksandrs Vlasovs un Jevgeņijs Kosmačovs. Kopā lietā ir astoņi aizturētie. Pēc neoficiālas informācijas, starp aizturētajiem ir arī uz mūžu no Latvijas futbola diskvalificētais bijušais Daugavpils kluba "Dinaburg" prezidents Oļegs Gavrilovs, kuram vienīgajam kā drošības līdzeklis piemērots arests. Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, nesaucot aizdomās turētā vārdu, apstiprināja, ka apcietinājums piemērots organizētājam, bet pārējiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kā atzinis LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, viņš vēlētos, lai Daugavpils vienība nekavējoties tiek izslēgta no virslīgas čempionāta, tomēr tas netiks darīts, un pēc piešķirtajām sankcijām nākamajā sezonā tā tāpat, visticamāk, nepastāvēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!