Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas Futbola federācijas (LFF) nav saņēmusi informāciju par aizdomīgām spēlēm "Latvijas Futbola virslīgas" (LFV) rīkotajā Ziemas kausa izcīņā, atklāja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis.

Ceturtdien šī turnīra ietvaros "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas jaunpienācēja "Babīte" tikās ar Lietuvas komandu Marijampoles "Sūduva". Babītes futbolisti piekāpās ar rezultātu 1:3, pirmos vārtus ielaižot pēc muļķīgas kļūdas, bet otros zaudējot pēc 11 metru soda sitiena.

"Paskatījos zaudētos vārtus un spēles epizodes. Katrā mačā var atrast ko tādu, kas varētu šķist aizdomīgs. Lasīju arī sociālajos tīklos sacelto vētru par likmju svārstībām. Mēs visu kontrolējam," skaidroja Mežeckis.

Kā atzīmēja LFF ģenerālsekretārs, visas virslīgas komandas pirms Ziemas kausa tika brīdinātas par iespējamām sekām, ja kāda tiks pieķerta sarunājot spēles rezultātu.

"Skaidrs, ka nekrītam ilūzijās, ka viss ir izdarīts. Tāpat pirms turnīra runāju ar Lietuvas un Igaunijas federāciju pārstāvjiem, atrunājot, ja būs kādas pamatotas aizdomas, tad komandas šajā turnīrā nepiedalīsies. Tā kā "Babīte" ir virslīgas jaunpienācēja, pirms Ziemas kausa bija saruna arī ar kluba direktoru un galveno treneri Mihailu Miholapu," teica Mežeckis.

Kā vēstīts, Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) noslēgusi sadarbības līgumu ar autoratīvo kompāniju "Sportradar", kas ir pasaulē vadošais totalizatoru monitoringa uzņēmums. "Sportradar" pakalpojumus līdz šim ir izmantojušas daudzas sporta organizācijas, tostarp Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), Nacionālā hokeja līga (NHL), Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un citas. Uzņēmuma pakalpojumus izmanto arī 13 sporta veidu starptautiskās federācijas, kuru vidū ir arī LFF.

"Tāpat arī mēs turam visu zem ciešas kontroles. Uz doto brīdi nekāda informāciju par aizdomīgām spēlēm Ziemas kausā nav saņemta," uzsvēra Mežeckis.

Lai cīnītos pret rezultātu sarunāšanu sportā, Latvijā tika mainīta likumdošana, ieviešot krimināltatbildību par šādiem pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!