Foto: LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde nolēmusi no amata atstādināt Apelāciju komisijas priekšsēdētāju Kārli Villerušu, kurš šogad izcēlies ar vairākiem futbola sabiedrību šokējošiem lēmumiem.

Villerušs ir vienīgais patstāvīgais loceklis LFF Apelāciju komisijā, jo uz jautājumu izskatīšanu vēl papildus tiek pieaicināti divi neatkarīgi juristi. Pavasarī pēc Apelācijas komisijas lēmuma Latvijas virslīgai tika pielaistas "Skonto" un Daugavpils "Daugava" komandas, kuras nebija izpildījušas prasības. Savukārt rudenī Apelācijas komisija nolēma samazināt "Skonto" un "Jūrmala" komandām piespriesto trīs punktu atņemšanu kopvērtējumā uz viena punkta sodu.

Abi šie lēmumi izsauca sašutumu futbola sabiedrībā un Latvijas futbola virslīgas vadībā.

Ceturtdien uz LFF Valdes sēdi tika pieaicināts Villeruš, kurš skaidroja šogad pieņemtos lēmumus un komisijas darbības būtību. "Konstatējot LFF Apelācijas komisijas lēmumu nepamatotību attiecībā uz 2014.gadā pieņemtajiem lēmumiem, kā arī balstoties uz to, ka šie lēmumi ir negatīvi ietekmējuši LFF reputāciju un apdraud iespējas sporta veida attīstībai valstī, izmantojot tai dotās tiesības, LFF Valde nolēma izteikt neuzticību Apelācijas komisijas priekšsēdētājam Kārlim Villerušam," teikts LFF paziņojumā.

Villerušs no pienākumu pildīšanas atstādināts nekavējoties. LFF izpildinstitūcijai vienlaikus uzdots izstrādāt juridisku pamatojumu turpmāko darbību veikšanai, kā arī piedāvāt kandidātus Apelācijas komisijas vadībai līdz 6.oktobrim.

LFF valde savā sēdē ceturtdien pieņēmusi vēl vienu negaidītu lēmumu. Par Latvijas futbola izlases mājvietas – jaunā stadiona - projekta vadītāju nozīmēts LFF Stadionu un infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Žuks, kuru pirms pusotra gada atstādināja no šī projekta virzības. Tagad LFF atjaunojusi Žuku šajā amatā, kā arī uzdevusi "izstrādāt potenciālo sadarbības modeli ar Rīgas Domi, Latvijas Universitāti u.c. sadarbības partneriem līdz 10.oktobrim, kā arī informēt LFF izpildinstitūciju par projekta virzību reizi nedēļā". LFF uzsver, ka līdz ar šo lēmumu iepriekšējie LFF Valdes lēmumi šī projekta sakarā fiksēti kā spēku zaudējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!