Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"Liepājas" futbola komanda trešdien "SMScredit.lv" Ziemas kausa turnīra spēlē ar rezultātu 4:1 (2:1) uzvarēja "Syform" pirmās līgas vienību "Valmiera Glass"/BSS.

Liepājnieki šajā turnīrā līdz šim palikuši nepārspēti, bet Valmieras klubs piedzīvoja savu pirmo zaudējumu.

Spēles 13.minūtē "Liepāju" vadībā izvirzīja Toms Gucs, vēlāk Roberts Siksalietis panāca 1:1, bet vēl līdz pirmā puslaika beigām atgriezt vadībā liepājniekus izdevās Iļjam Šadčinam. Spēles otrais puslaiks aizritēja spraigā cīņā, turklāt "Liepājas" sastāvā laukumā devās visi spēlei pieteiktie futbolisti. Tas neliedza otrā puslaika gaitā gūt divus vārtus, kad 66.minūtē un cīņas kompensācijas laikā precīzi bija Dāvis Ikaunieks un Dmitrijs Hmizs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

"Liepāja" ar septiņiem punktiem trīs spēlēs ieņem B apakšgrupas pirmo vietu, ar četriem punktiem divos mačos seko "Jelgava", "Valmiera Glass"/BSS kontā ir trīs punkti divās cīņās, bet citas pirmās līgas komanda Rēzeknes BJSS un "Gulbene" sacenšas bez punktiem attiecīgi vienā un divās spēlēs.

Ceturtdien šīs grupas mačā spēkiem mērosies Rēzeknes BJSS un "Gulbene".

Kā zināms, Valmieras un Rēzeknes komandas sacensībās aizstāj Jūrmalas "Spartaku" un Daugavpils "Daugavu", kas no dalības Ziemas kausā atteicās.

Citviet "Skonto" un "Ventspils" tikušas pie diviem panākumiem, kas tām ar sešiem iekrātiem punktiem ļauj atrasties A apakšgrupas priekšgalā. Tikmēr "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Daugavpils" attiecīgi vienas un divu spēļu laikā nav spējušas tikt pie punktiem.

Šajā grupā iepriekš sacentās arī Rīgas "Daugava", tomēr pagājušajā nedēļā komanda savas neprofesionālās attieksmes dēļ no dalības sacensībās tika izslēgta.

Ziemas kauss līdz 28.februārim risināsies "Skonto" hallē, Rīgā.

Apakšgrupu cīņām sekos spēles par vietām, katras grupas attiecīgās vietas komandai tiekoties ar otras grupas tās pašas pozīcijas komandu.

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas trešo reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet pērn turnīrā triumfēja "Skonto", kas finālmačā pieveica "Jelgavu".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā sesto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un "Jelgavu". Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēja "Jūrmala", ko nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāja "Gulbene".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!