Uzvaru "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā sestdien izcīnīja pagājušās sezonas čempione "Liepāja", kas izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja sacensību vicelīderi Jūrmalas "Spartaku".

Vienīgos vārtus šajā mačā guva pieredzējušais liepājnieku uzbrucējs Kristaps Grebis, kurš uzvaras nesošo bumbu jūrmalnieku vārtos raidīja spēles 74. minūtē.

Lai arī pirmajā puslaikā neviena no komandām vārtus neguva, futbolisti demonstrēja gana atklātu un aktīvu futbolu. Mājiniekiem šajā spēlē vārtus gūt tā arī neizdevās, turklāt otrajā puslaikā iniciatīva jau piederēja "Liepājas" futbolistiem, kas pēcāk vainagojās arī vārtu guvumā, jo 74. minūtē bumbu vārtos pēc partnera centrējuma raidīja Grebis.

Līdz ar to "Liepāja" ir revanšējusies "Spartakam" par sezonas atklāšanas mačā piedzīvoto zaudējumu (1:2). Turklāt arī kopvērtējumā abām vienībām nu ir vienāds punktu skaits.

Šajā mačā nevarēja piedalīties "Liepājas" uzbrukuma līderis Edgars Gauračs, kurš Kurzemes komandai ir izīrēts tieši no "Spartaks" vienības.

Jau vēstīts, ka pirms tam "Rīgas futbola skola" (RFS) sestdien savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Mača 13. minūtē vārtus guva Raivis Andris Jurkovskis, kuram tas bija trešais precīzais sitiens šosezon astoņos virslīgas mačos.

Komandas maču aizvadīja lietainos laikapstākļos, tādējādi futbolistiem bija grūtāk izveidot vārtu gūšanas momentus.

Kā zināms, vienas spēles diskvalifikācijas dēļ "Jelgavas" komandai nevarēja palīdzēt pussargs Artis Lazdiņš, kura kontā šosezon sešos mačos ir vieni gūti vārti.

RFS izcīnīja trešo uzvaru šosezon astoņos virslīgas mačos, savukārt "Jelgava" cieta piekto zaudējumu.

Pēc izcīnītā panākuma RFS kopvērtējumā pakāpusies uz ceturto vietu, savukārt "Jelgava" ieņem pirmspēdējo – septīto – pozīciju.

Virslīgas debitante RFS pirmajā aplī jelgavniekiem zaudēja ar 0:4.

Jau vēstīts, ka kārtas pirmajā spēlē turnīra līdere "Ventspils" piektdien nospēlēja neizšķirti 1:1 ar debitanti "Riga" komandu.

Astotā kārta noslēgsies svētdien, kad turnīra pastarīte "Daugavpils" savu skatītāju priekšā aizvadīs maču ar šosezon sekmīgi spēlējošo "Metta"/LU komandu.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā līdere ar 18 punktiem astoņos mačos ir "Ventspils" komanda, kas par diviem punktiem apsteidz "Liepāju" un "Spartaku". Desmit punktus sakrājusi RFS, pie deviņiem punktiem tikusi "Metta"/LU komanda, bet septiņus punktus guvusi "Jelgava". Savukārt turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!