Foto: F64
Ieilgušo neveiksmju sēriju pirmdien noslēdza "Liepājas metalurga" komanda, kas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta otrā apļa pēdējā mačā ar rezultātu 3:1 (1:0) izbraukumā pieveica Ilūkstes NSS vienību.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja liepājnieku futbolists Dmitrijs Hmizs, bet 60.minūtē izlīdzinājumu panāca Giorgijs Humarašvili.

Kaut arī Ilūkstes klubam bija vairākas labas iespējas gūt vēl vienus vārtus, tomēr uzvaru izrāva "Liepājas metalurgs", kad 78.minūtē ar galvu izcēlās augumā mazais Valērijs Afanasjevs. Zīmīgi, ka šajos abos liepājnieku vārtu guvumos ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās malējais aizsargs Madis Miķelsons.

Savukārt punktu mačam jau kompensācijas laikā pielika Iļja Šadčins.

Abu komandu pirmajā šīs sezonas virslīgas duelī liepājnieki savā laukumā bija pārāki ar minimālu rezultātu 2:1.

Pēdējos mačos "Liepājas metalurgam" nesokas diez ko labi, jo bija ciesti trīs zaudējumi pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 1:10. Tiesa, divi no šiem zaudējumiem bija piedzīvoti pret čempionāta līdervienību "Skonto", savukārt vienu reizi nācās atzīt "Jūrmalas" pārākumu. Kopumā šī liepājniekiem bija tikai otrā uzvara pēdējās deviņās virslīgas spēlēs. Tāpat pagājušajā mēnesī finansiāli novājinātā Liepājas komanda nespēja pārvarēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu.

Tikmēr Ilūkstes NSS pēdējo punktu izcīnīja 27.jūlijā, kad cīnījās bezvārtu neizšķirti ar vēl vienu no līgas vājākajām komandām "Metta"/"Latvijas Universitāte". Šim mačam tagad sekojuši četri zaudējumi pēc kārtas.

Kā ziņots, otrā apļa pēdējā kārta sākās piektdien, kad čempione Daugavpils "Daugava", spēlējot mazākumā, ar rezultātu 3:0 savā laukumā pieveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu. Savukārt sestdien "Ventspils" svarīgā duelī ar 2:1 savā laukumā pārspēja Rīgas "Daugavu".

Svētdien tika aizvadītas vēl divas spēles - "Skonto" pārliecinoši izbraukumā ar 3:0 pieveica "Jelgava" komandu, bet Jūrmalas derbija "Spartaks" cīnījās 0:0 ar "Jūrmalu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 18 spēlēs iekrājusi 44 punktus, bet "Ventspils" ar diviem mačiem rezervē atpaliek par sešiem punktiem. Trešo vietu ieņem Daugavpils "Daugava", kuras kontā ir 36 punkti 17 cīņās, bet tai ar 34 punktiem 18 spēlēs seko Rīgas "Daugava". Piekto pozīciju ar 25 punktiem 17 spēlēs atguvusi "Liepājas metalurgs" komanda, bet tai punktu zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 18 punktiem 17 mačos ir septītā, bet "Metta"/LU un Ilūkstes NSS komandām ir pa astoņiem punktiem attiecīgi 18 un 17 spēlēs. Savukārt kopvērtējumu ar septiņiem punktiem 18 cīņās noslēdz "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!