Foto: Reuters/Scanpix
Par otro UEFA Čempionu līgas futbolā fināla dalībnieku trešdien kļuva Spānijas klubs Madrides "Atletico", kas pusfināla atbildes spēlē ar rezultātu 3:1 (1:1) izbraukumā pieveica Anglijas vienību Londonas "Chelsea".

Līdz ar to arī divu spēļu summā "Atletico" komanda bija pārāka ar 3:1 un 24.maijā Lisabonā gaidāmajā finālā notiks Madrides derbijs - "Atletico" spēkosies ar citu Spānijas galvaspilsētas komandu "Real".

Pēc garlaicīgā sērijas pirmā mača atbildes duelis sākās aizraujoši, tomēr aptuveni 15.minūtē cīņas gaita atkal nomierinājās. 36.minūtē gan "Chelsea" komandai izdevās pārņemt vadību, kad pēc brazīliešu pussarga Viljana un spāņu aizsarga Sesara Aspilikvetas cīņas rezultatīvi sita Fernando Torress.

Tomēr pirms paša puslaika pārtraukuma "Atletico" izdevās panākt izlīdzinājumu - aizsargs Huanfrans sarežģītā situācijā saglabāja bumbu laukumā, bet pēc tam to vārtos ieraidīja Adrians Lopess.
Kaut "Chelsea" komandai obligāti bija nepieciešama uzvara, otro puslaiku aktīvāk iesāka tieši viesi un 60.minūtē panāca izlīdzinājumu - uz maiņu uznākušais Samuels Eto pārkāpa noteikumus soda laukumā pret Djego Kostu, kurš arī realizēja 11 metru soda sitienu.

Ja "Chelsea" maču iesāka ar sešiem aizsargiem, tagad jau tai aktīvi vajadzēja mesties uz priekšu, tomēr atkal vārtus guva tieši Madrides klubs, kad 72.minūtē Arda Turans sākotnēji raidīja bumbu pret vārtu konstrukciju, bet pēc tam pats atguva to un iesita vārtos.

Atlikušajās cīņas minūtēs jau "Chelsea" komanda bija pilnīgi nevarīga, ciešot neveiksmi.

Kā ziņots, dueļa pirmajā mačā Madridē, par spīti ievērojamam "Atletico" kluba pārsvaram laukumā, tika fiksēts bezvārtu neizšķirts 0:0.

Iepriekš šīs komandas savā starpā tikās 2012.gada UEFA Superkausa spēlē, kad pārāki ar 4:1 bija spāņi. "Atletico" komanda joprojām šīs sezonas Čempionu līgā nav piedzīvojusi nevienu zaudējumu.
"Atletico" komanda līdz šim vienīgo reizi Eiropas spēcīgākā klubu turnīra finālā bija iekļuvusi vien 1974.gadā, kad piedzīvoja zaudējumu pret Minhenes "Bayern".

Savukārt otrajā pusfināla pārī Madrides "Real" divu spēļu summā pārliecinoši ar 5:0 apspēlēja iepriekšējos šī turnīra uzvarētājus Minhenes "Bayern" no Vācijas.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā turnīrā triumfēja Vācijas čempioni "Bayern", kas finālmačā ar 2:1 pārspēja citu šīs valsts komandu Dortmundes "Borussia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!