Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola granda Madrides "Real" stadions "Santiago Bernabeu" rasisma dēļ daļēji tiks slēgts uz vienu UEFA Čempionu līgas maču.

Rasisma skandāls uzliesmoja šīs sezonas Čempionu līgas pusfināla mača laikā pret Vācijas klubu Minhenes "Bayern", kura laikā ar neatbilstošu uzvedību izcēlušies Madrides vienības fani.

Tā iemesla dēļ vienā no nākamās sezonas Čempionu līgas mačiem tiks slēgti divi "Santiago Bernabeu" stadiona sektori, kuros vajadzēs izvietot plakātu ar uzrakstu "Nē rasismam" ("No to racism").

Kā zināms, Madrides "Real" futbolistiem izdevās triumfēt šīs sezonas Čempionu līgas turnīrā, prestižo trofeju atgūstot pēc 12 gadu pārtraukuma.

"Real" pēdējā laikā nav vienīgais spāņu klubs, kam nākas iekulties nepatikšanās saistībā ar rasismu. Kā zināms, aprīļa izskaņā "Villareal" Spānijas čempionāta mačā savā laukumā uzņēma "Barcelona" komandu, bet kādā no epizodēm pretinieku futbolista Danija Alveša virzienā tika mests banāns.

Šī iemesla dēļ "Villareal" komandai būs jāslēdz viena no stadiona tribīnēm, kad augusta izskaņā klubs aizvadīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas maču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!