Foto: F64

Latvijas futbola izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko sestdien palika rezervē Anglijas pēc spēka otrās līgas - "Championship" - spēlē, bet viņa pārstāvētā Braitonas "Albion" komanda tika pie pirmās uzvaras šosezon.

Latvijas futbolista pārstāvētā "Albion" vienība trešās kārtas mačā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzveica Birmingemas "City" vienību. Vienīgos vārtus 73.minūtē guva Endrjū Krofts.

Maksimenko spēlei tika pieteikts, bet laukumā neizgāja. "Albion" vienība piektdien sastāvam piesaistīja īru kreisās malas aizsargu Stīvenu Vordu, kuru uz sezonu izīrēja no Volverhemptonas "Wanderers" vienības, un jau tad angļu mediji prognozēja, ka viņš no sastāva izkonkurēs Latvijas izlases spēlētāju.

Problēmas kreisā aizsarga pozīcijā "Albion" vienībai ir kopš vasaras, kad uz "Reading" komandu pārgāja Veins Bridžs.

Tikmēr "Reading" komanda, ko pārstāv arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs, sestdien cīnījās neizšķirti 3:3 (2:0) ar "Watford" futbolistiem.
Gorkšs pirmajās divās sezonas spēlēs palika rezervē, bet šoreiz mačam nemaz nebija pieteikts.

Čempionāta kopvērtējumā pēc trim kārtām "Reading" ar pieciem punktiem ieņem astoto vietu, bet "Albion" ar trim punktiem atrodas 16.pozīcijā 24 komandu konkurencē.

Tikmēr pēc spēka trešās līgas - "League One" - komandas Oldemas "Athletic" pieteikumā atkal nebija aizsargs Edijs Joksts, kura pārstāvētā vienība trešās kārtas mačā ar 1:2 (0:1) izbraukumā piekāpās Pīterboro "United" komandai.

Oldemas klubs trijos "League One" mačos izcīnījis trīs punktus, kas kopvērtējuma tabulā dod 16.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!