Foto: AFP/Scanpix
Pateicoties pašu uzvarai un Liverpūles "Everton" zaudējumam, sestdien Mančestras "City" jau līdz četru punktu pārsvaram nostiprināja vadību Anglijas futbola premjerlīgas kopvērtējumā.

"Everton" komanda piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, kopvērtējumā uzreiz noslīdot uz piekto pozīciju, bet labāko četriniekā tagad ir arī uzvaras guvušās Totenhemas "Hotspur", "Liverpool" un Londonas "Arsenal" vienības.

Aizvadītajā mačā "City" futbolisti ar rezultātu 3:1 (1:1) izbraukumā pieveica Svonsī "City", divus vārtus gūstot argentīniešu uzbrucējam Serhio Agvero. Kad bija spēlēta stunda, rezultāts joprojām bija neizšķirts 1:1, tomēr 65.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Agvero, bet 77 minūtē punktu duelim pielika Rahīms Stērlings.

Pirms tam Svonsī vienības labā vārtus bija iesitis spānis Fernando Ljorente, kurš 13.minūtē panāca izlīdzinājumu 1:1.

Šī Mančestras "City" komandai bija sestā uzvara sešās šosezon aizvadītajās premjerlīgas spēlēs.

"Spēlējām ļoti labi, tomēr pirmajā puslaikā nespējām realizēt ļoti daudzas noslēdzošās piespēles," teica kopvērtējuma līderu galvenais treneris Hoseps Gvardiola. "Pārtraukumā runājām kā būt kā komandai un otrajā puslaikā spēlējām tiešām labi."

Zaudējumu piedzīvoja līdzšinējā vicelīdere "Everton", kas ar 0:1 (0:1) viesos piekāpās "Bournemouth" futbolistiem, vienīgos vārtus 23.minūtē gūstot Džunioram Stanislā.

"Šis bija apbrīnojams sniegums pret ļoti labu komandu. Nepieciešams šāds rezultāts un sniegums, lai spēlētāji tiešām sev noticētu," pauda uzvarētāju galvenais treneris Edijs Havs.

Uzmanību piesaistošā Londonas derbijā "Arsenal" ar rezultātu 3:0 (3:0) pieveica "Chelsea" futbolistus, divus vārtus iesitot jau pirmajās 14 minūtēs. Ar precīziem sitieniem atzīmējās Aleksis Sančess, Teo Valkots un Mesuts Ezils, turklāt "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers šonedēļ atzīmē 20 gadu jubileju kopš atrodas amatā.

Cita galvaspilsētas vienība Totenhemas "Hotspur", pateicoties diviem Honmiņa Sona no Dienvidkorejas gūtajiem vārtiem, ar 2:1 (2:0) pieveica "Middlesbrough" futbolistus un arī šosezon joprojām premjerlīgā ir bez zaudējumiem.

Nākamajā mačā otrdien "Hotspur" UEFA Čempionu līgas ietvaros viesos sacentīsies ar Krievijas čempioni Maskavas CSKA, kurai gan joprojām nevarēs palīdzēt Latvijas pussargs Aleksandrs Cauņa.

Tikmēr divus vārtus "Liverpool" rindās guva Džeimss Milners, palīdzot ar 5:1 (3:0) pārspēt Hallas "City" vienību, kurai stunda bija jāpavada mazākumā.

Vēl vienā spēlē Mančestras "United" komanda iesita četrus vārtus pirmajā puslaikā un ar rezultātu 4:1 (4:0) savā laukumā sagrāva pagājušās sezonas čempioni Lesteras "City".

Vispirms spēles 22.minūtē rezultātu atklāja Kriss Smolings, bet pēc tam Mančestras "United" trīs reizes izcēlās piecu minūšu laikā puslaika izskaņā, kad precīzi bija Huans Mata, talantīgais Markuss Rešfords un Pols Pogbā.

Otrajā puslaikā čempioniem vienus vārtus atguva Demari Grejs, tomēr ar to bija par maz uzvarai.

Francijas izlases pussargam Pogbā šie bija pirmie gūtie vārti Mančestras komandas rindās. Vasarā viņš no Turīnas "Juventus" tika iegādāts par jaunu transfēru rekordu pasaulē.

Premjerlīgas līderpozīcijā nostiprinājusies Mančestras "City" komanda, kas sešās spēlēs tikusi pie maksimāli iespējamajiem 18 punktiem. Tagad par četriem punktiem atpaliek "Hotspur", pa 13 punktiem savākušas "Arsenal", "Liverpool" un "Everton" vienības, bet Mančestras "United" ar 12 punktiem ir sestā.

Savukārt čempione no Lesteras pirmajās sešās spēlēs guvusi vien septiņus punktus, kas kopvērtējumā dod 11.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!