Foto: Reuters/Scanpix
Anglijas premjerlīgas futbola komanda Mančestras "United" pēc vienas veiksmīgas sezonas no sastāva atbrīvojusi zviedru zvaigzni Zlatanu Ibrahimoviču.

Piektdien Anglijas premjerlīga publicēja spēlētāju sarakstu, kurus klubi saglabā sastāvā un kurus atbrīvo. Ibrahimovičs pērn noslēdza vienošanos uz vienu gadu, bet līdz 30.jūnijam Mančestras komanda varēja viņam piedāvāt līguma pagarinājumu.

Aizvadītajā sezonā 35 gadus vecais Ibrahimovičs 46 spēlēs iesita 28 vārtus, tomēr aprīlī viņš guva smagu ceļgala saišu traumu un laukumā, visticamāk, spēs atgriezties vien nākamgad.

Šajā sezonā Ibrahimovičs palīdzēja Mančestras komandai triumfēt Anglijas Līgas kausā, iesitot divus vārtus finālā. Tāpat "United" triumfēja UEFA Eiropas līgā, tomēr finālspēles laikā Ibrahimovičs jau bija traumēts.

"Veselība ir lieliska, viss ir pilnīgā kārtībā. Zlatans var spēlēt vēl daudzus gadus," maijā pauda ķirurgs Fredijs Fu, kurš bija viens no diviem ārstiem, kas šajā pavasarī operēja zviedra ceļgalu.

Uz Mančestru Ibrahimovičs pārcēlās pērnvasar pēc četrām sezonām Francijas čempionē Parīzes "Saint-Germain". Viņš spēlējis arī "Malmo" (Zviedrija), Amsterdamas "Ajax" (Nīderlande), Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", "AC Milan" (visas - Itālija) un "Barcelona" (Spānija).

Zviedrijas izlasē no 2001. līdz 2016.gadam Ibrahimovičs 116 spēlēs iesita 62 vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!