Foto: AFP/Scanpix
Meksikas futbola valstsvienība svētdien septīto reizi triumfēja Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausa izcīņā.

Sacensību titulētākā valstsvienība Meksika ar 3:1 (1:0) pārspēja Jamaikas izlasi, kas bija pirmā Karību jūras valsts šī čempionāta finālā.

Mača rezultātu 31.minūtē atklāja meksikānis Andress Guardado. Pēc nospēlētām divām minūtēm otrajā puslaikā vēl vienus vārtus meksikāņiem guva Hesuss Korona. Punktu šajā spēlē 61.minūtē pielika un 3:0 panāca Orive Peralta.

Cīņas turpinājumā Jamaika vienus vārtus atguva, kad 80.minūtē precīzs bija Darens Matokss, bet vairāk spēles rezultāts nemainījās.

"Esam ļoti priecīgi. Visu spēli pavadījām ar bumbu, kontrolējām cīņas gaitu, bijām iejutušies ritmā," pauda Meksikas galvenais treneris Migels Errera.

"Man šis nav sudrabs, man šis ir zelts," atzina Jamaikas valstsvienības galvenais treneris no Vācijas Vinfrīds Šefers. "Neviens mums neticēja, bet mēs uzlecām augstāk par savām galvām. Esmu ļoti lepns ar saviem puišiem."

Kā ziņots, trešo vietu šajā turnīrā izcīnīja Panamas izlase, kas sestdien pēcspēles sitienos uzvarēja mājiniekus no ASV. Spēles pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1, bet pēcspēles sitienos vairākus amerikāņu raidījumus atvairīja Panamas rezerves vārtsargs Luiss Mehija, palīdzot savai izlasei uzvarēt ar 3:2.

Abas komandas 2013.gadā tikās iepriekšējā Zelta kausa finālā, kad amerikāņi bija pārāki ar 1:0.

Zelta kausa turnīrs risinās reizi divos gados, un Meksika spējusi triumfēt jau septiņas reizes, kamēr ASV rēķinā ir pieci tituli.

Turnīrā 12 komandas vispirms bija sadalītas trijās apakšgrupās. Pēc viena apļa turnīra katras grupas divas labākās komandas un divas no trim trešo vietu ieguvējām kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!