Foto: F64
Ilggadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis saglabājis savu amatu, otrdien savā pirmajā sēdē lēma aprīļa beigās ievēlētā jaunā LFF valde.

Mežeckis LFF ģenerālsekretāra pienākumus sāka pildīt 1993.gadā un šajā amatā jau ir bijis vairākus termiņus. LFF jaunā sastāva valdes sēdē otrdien organizācijas prezidents Guntis Indriksons ģenerālsekretāra amatam atkal izvirzīja Mežecki, kura kandidatūra ar LFF valdes locekļu balsu vairākumu arī tika apstiprināta uz pilnvaru termiņu līdz 2020.gada 30.aprīlim.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās par LFF prezidentu ar pārliecinošu balsu vairākumu atkārtoti tika ievēlēts Guntis Indriksons, kurš šajā amatā ir bijis kopš 1996.gada. Tikmēr par LFF valdes locekļiem tika ievēlēti Vadims Direktorenko, Artūrs Zakreševskis, Dainis Gudermanis, Aleksandrs Starkovs, Žoržs Tikmers un Vladimirs Žuks.

Direktorenko strādās tiesnešu attīstības virzienā, ar jaunatnes futbola attīstības jautājumiem nodarbosies Zakreševskis, tautas futbola attīstības labā strādās Gudermanis, ar treneru attīstību nodarbosies Starkovs, sieviešu futbola attīstība būs Tikmera pārziņā, bet par infrastruktūras un reģionālo attīstību atbildēs Žuks.

Tāpat LFF valde otrdien ievēlēja arī organizācijas komiteju priekšsēdētājus un viņu vietniekus uz četru gadu termiņu. LFF ir septiņas pastāvīgās komitejas, un valdes sēdē secīgi tika izskatīti šo komiteju nolikumi un tie apstiprināti kā pamats komiteju darba organizēšanai, bet papildinājumi nolikumos ierosināmi līdz nākamajai valdes sēdei jūlijā. LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks tika pilnvarots izveidot un vadīt darba grupu LFF pārvaldes modeļa un statūtu revīzijai, darba grupas sastāvu un darba plānu iesniedzot nākamajā sēdē.

Infrastruktūras un reģionālās attīstības komiteju vadīs Žuks, bet viņa vietnieks būs Gudermanis, kurš savukārt būs Futbola attīstības komitejas priekšsēdētājs, kur viņa vietnieki būs Tikmers un Juris Keišs. Tikmēr Jaunatnes futbola komiteju vadīs Zakreševskis, bet viņa vietnieks būs Starkovs, Futbola biznesa attīstības komitejas priekšsēdētājs būs Emīls Latkovskis, bet viņa vietnieks Guntis Blumbergs.

Tikmēr Klubu sacensību komiteju vadīs Aleksandrs Isakovs, bet viņa vietnieks būs cits bijušais izlases futbolists, bet tagad futbola kluba "Liepāja" prezidents Māris Verpakovskis, kurš savukārt vadīs Elites futbola attīstības komiteju, kur viņam asistēs Starkovs.

Savukārt Tiesnešu komitejas priekšsēdētāja amatā tika iecelts Direktorenko, bet viņa vietnieks būs Žuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!