Karaliskā Spānijas futbola kluba Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju otrdien saņēma vienas spēles diskvalifikāciju par to, ka viņš diviem komandas spēlētājiem UEFA Čempionu līgas mačā ar Amsterdamas "Ajax" lika nopelnīt sarkanās kartītes.

Tāpat Mourinju saņēma 40 000 eiro (28 112 latu) lielu naudas sodu, bet par atkārtotu pārkāpumu nākamo trīs gadu laikā saņems vēl vienas spēles diskvalifikāciju Eirokausos.

"Žozē Mourinju ir diskvalificēts par nepieņemamām trenera aktivitātēm UEFA Čempionu līgas mačā, un viņa darbības tiks vērotas nākamos trīs gadus," teikts UEFA paziņojumā.

UEFA šo pārkāpumu traktēja kā nepieņemamu spēles vadīšanu.

Kā ziņots, mačā ar "Ajax" sarkanās kartītes pēc Mourinju norādījuma saņēma Ksavi Alonso un Serhio Ramoss.

Mourinju savus norādījumus abiem futbolistiem nodeva caur "Real" komandas rezerves vārtsargu Ježiju Dudeku, kurš piegāja pie Madrides kluba pamatvārtsarga Ikera Kasiljasa un nodeva viņam Mourinju norādījumus. Pēc tam Kasiljass šīs trenera vēstis pastāstīja Alonso un Ramosam.

Alonso un Ramoss par šādu rīcību katrs saņēma 20 000 eiro (14 056 latu) lielu naudas sodu, Kasiljasam būs jāšķiras no 10 000 eiro (7028 latiem), bet Dudekam - no 5000 eiro (3514 latiem).

Sarkanās kartītes, ko saņēma Ramoss un Alonso, palika spēkā, līdz ar to abi futbolisti izlaidīs vienu Čempionu līgas maču.

Tāpat "Real" klubs par šo incidentu saņēma 120 000 eiro (84 336 latus) lielu soda naudu.

Madrides "Real" trīs dienu laikā var iesniegt apelāciju par šo UEFA lēmumu.

Kā ziņots, pirms noslēdzošās spēļu kārtas Čempionu līgas G apakšgrupas līderpozīcijā atrodas "Real", kuru kontā 13 punkti, bet otrajā vietā esošā Itālijas "AC Milan" komanda iekrājusi astoņus punktus. "Ajax" ar četriem punktiem ir trešie, bet Francijas vienība "Auxerre" iekrājusi par punktu mazāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!