Foto: LETA

Latvijas čempionvienība telpu futbolā "Nikars" savās mājās notikušā Konstantīna Jerjomenko kausa izcīņas turnīra sabraukuma izšķirošajā mačā ceturtdien ar rezultātu 3:8 (1:4) zaudēja Jekaterinburgas "Sinara" komandai no Krievijas, noslēdzot dalību sacensībās.

Jau pirmajā puslaikā "Sinara" komanda izvirzījās vadībā ar 4:0, bet cīņas turpinājumā divus vārtus atguva portugālis Arnaldu Pereira un Igors Avanesovs. Cīņas izskaņā mājinieki izmisīgi centās lauzt spēles gaitu, tomēr savu nepanāca, zaudējot vēl četrus vārtus un paši gūstot vienus. Ar precīzu sitienu izcēlās Maksims Seņs.

Uzvaras gadījumā "Nikars" būtu uzlabojusi savas izredzes iekļūt Jerjomenko kausa izcīņas finālčetriniekā, taču vēl būtu jāsagaida, kā noslēgsies sabraukums Krievijas pilsētā Tjumeņā, kurā piedalās pārējās trīs šī turnīra vienības.

Jau vēstīts, ka Rīgas sabraukuma pirmajā mačā "Nikars" vienība spraigā cīņā ar 3:4 otrdien piekāpās Kazahstānas klubam "Tulpar". Tikmēr "Sinara" trešdien ar 4:1 pārspēja "Tulpar".

Sabraukumā Tjumeņā līdz sestdienai spēkosies Kazahstānas komanda "Kairat", Čehijas klubs "Balticflora" un vietējā "Tjumeņ".

Rīgā un Tjumeņā norisinās izšķirošie sabraukumi, pēc kuriem tiks noskaidrotas tās četras labākās, kas kvalificēsies nākamā gada februāra beigās paredzētajām finālsacensībām.

Novembrī Čehijas pilsētā Teplicē norisinājās pirmais sabraukums, kurā "Nikars" izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos, bet ar trim punktiem piecās spēlēs Latvijas komanda pašlaik ieņem kopvērtējuma pēdējo, sesto, vietu, no kuras augstāk vairs nepakāpsies.

Kopumā trijos mini sabraukumos visas sešas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, četrām labākajām kvalificējoties finālsacensībām. Šajā sezonā turnīrā no astoņām komandām dalībnieku skaits samazinājies līdz sešām, tajā vairs nestartējot arī Latvijas vienībai "Raba".

Kā zināms, iepriekšējā sezonā "Nikars" apakšgrupā sešās spēlēs vien divreiz cīnījās neizšķirti, bet otra Latvijas vienība "Raba" zaudēja visās sešās aizvadītajās cīņās. Sacensību debijas sezonā turnīra balvu fonds bija 100 000 eiro, no kura pusi saņēma sacensību uzvarētāji Almati "Kairat" no Kazahstānas.

Konstantīns Jerjomenko pagājušā gadsimta beigās bija Krievijas minifutbola lielākā zvaigzne un tika atzīts par 20.gadsimta labāko futzāla spēlētāju pasaulē. Viņš nomira 2010.gadā 39 gadu vecumā pēc sirdstriekas amatieru spēles laikā.

Maija sākumā "Nikars" septīto reizi pēc kārtas triumfēja Latvijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!