2009.gada skaļākajā Latvijas "LMT Virslīgas" skandālā iesaistītā Daugavpils "Dinaburg" Sporta šķīrējtiesā iesniegusi apelāciju par Latvijas Futbola federācijas (LFF) pieņemto lēmumu, vēsta LFF mājas lapa.

(papildināts sākot no ceturtās rindkopas)

Informāciju par iesniegto apelāciju LFF saņēma sestdien, taču pilns tās sastāvs un dokumenti LFF rīcībā būs vēlāk.

Parsību par pieņemtā lēmuma izskatīšanu ir iesniedzis arī kluba prezidents Oļegs Gavrilovs un komandas tā laika galvenais treneris Tamazs Pertija.

Daugavpils "Dinaburg" tika izslēgta no 2009.gada Latvijas "LMT Virslīgas" čempionāta sakarā ar mahinācijām, kuras klubs veica totalizatoros. Tāpat, LFF, klubam piesprieda mūža diskvalifikāciju no futbola.

"Dinaburg" ilgu laiku tika turēta aizdomās par spēļu rezultātu ietekmēšanu, taču atklātībā tas sāka nākt 2007.gadā, tieši tad klubs tika izslēgs no "TrioBet" Baltijas futbola līgas turnīra, jo spēles rezultāts 0:2 mačā pret citu totalizatoru skandālā iejaukto igauņu klubu Narvas "Trans" bija populārākais rezultāts bukmeikeru kanotoros Āzijā. "Dinaburg" abus vārtus zaudēja ļoti kuriozos veidos mača beigās.

Kluba izslēgšana no Baltijas futbola līgas ļāva uzsākt runas par "Dinaburg" spēlēšanu Latvijas LMT Virslīgā, taču LFF nolēma brīdināt "Dinaburg" un atstāja Daugavpils vienību čempionātā, tā teikt, līdz nākamajam gadījumam.

2008.gadā kuluāros varēja dzirdēt un lasīt par kārtējām baumām "Dinaburg" lietā, taču gaismā tās nāca gadu vēlāk, kad LFF saņēma inforomāciju par "Dinaburg" kluba mahinācijām no UEFA, lēmums tika pieņemts uzreiz - klubs tiek izslēgs no notiekošā čempionāta, "TrioBet" Baltijas līgas, UEFA sacensībām un komandas vadībai tiek piešķirta mūža diskvalfikācija, par ko tad apelāciju iesniedz Gavirlovs un Pertija.

Šajā sakarā dīvains likās LFF pieņemtais lēmums par vietas saglabāšanu Daugavpilij 2010.gada čempionātā, jo otra pilsētas komanda "Daugava" nebija pat tuvu iekļūšanai augstākajā līgā, Latvijas 1.līgas čempionātā klubs finišēja tikai devītajā vietā, taču ģeogrāfiskais aspekts, kluba infrastruktūra un sakārtotā sistēma bija pietiekams arguments kluba iekļaušanai LMT Virslīgā šogad. Jāpiebilst arī tas, ka "Daugava" 2008.gadā ierindojās 5.vietā LMT Virslīgā, bet gadu vēlāk finansiālu problēmu dēļ tā atteicās no dalības valsts augstākajā līgā. "Daugava" 2008.gadā kļuva par Latvijas Kausa ieguvējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!