Foto: AP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) ceturtdien jau prognozēti noraidīja Polijas kluba Varšavas "Legia" apelāciju pēc izslēgšanas no UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra.

Polijas klubs uzreiz paziņojis, ka šo lēmumu pārsūdzēs Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Kā ziņots, pirms nedēļas aizvadītajā kvalifikācijas turnīra trešās kārtas atbildes spēlē "Legia" ar rezultātu 2:0 pārspēja Skotijas komandu Glāzgovas "Celtic", divu spēļu summā triumfējot ar 6:1 un sākotnēji nodrošinot vietu sacensību "play-off" kārtā. Tomēr pēc atbildes spēles Skotijas komanda UEFA delegātiem iesniedza protestu saistībā ar neatļauta "Legia" futbolista atrašanos laukumā, kas vēlāk tika pieņemts, Varšavas klubu sodot ar tehnisko zaudējumu.

Mača pamatlaika pēdējās trīs minūtēs laukumā izgāja poļu komandas aizsargs Bartošs Berešinskis, kurš vēl nebija izcietis trīs maču diskvalifikāciju, ko saņēma par nopelnīto sarkano kartīti pagājušās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Pēc 0:3 zaudējuma piešķiršanas "Legia" komandai šajā pārī divu spēļu summā rezultāts kļuva neizšķirti 4:4, bet nākamajā kārtā, pateicoties izbraukumā gūtiem vārtiem, iekļuva "Celtic".

Polijas kluba puse UEFA lēmumu uzskata par netaisnīgu un neatbilstošu godīgas spēles noteikumiem. "Legia" pieprasa papildu maču, kura uzvarētājs kvalificētos atlases sacensību "play-off" kārtai. Varšavas komanda ir gatava šo spēli aizvadīt Glāzgovā.

Tāpat "Legia" ar šādu aicinājumu izsūtīja atklātu vēstuli "Celtic" komandai, uzsverot, ka šādā veidā gūtas uzvaras nav Glāzgovas kluba cēlās vēstures cienīgas.

Zīmīgi, ka 2010.gadā, kad Ungārijas komandas "Debrecen" sastāvā UEFA Eiropas līgas turnīra spēlē laukumā bija izgājis nepieteikts spēlētājs, UEFA paziņoja, ka vienība neieguva "nekādas priekšrocības" pēc neatļautā spēlētāja izlaišanas pēdējās minūtēs.

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā jau notika "play-off" kārtas izloze, kurā "Celtic" komandai pretiniekos ticis Slovēnijas klubs "Maribor". Savukārt "Legia" futbolisti pārcēlušies uz UEFA Eiropas līgas atlases sacensībām, kur "play-off" kārtā gaidāma spēkošanās ar Kazahstānas komandu "Aktobe".

Čempionu līgas sacensību pamatturnīrā iekļūst katra "play-off" pāra veiksmīgākā komanda, kas tiks noteiktas pēc divām savstarpējām spēlēm. Savukārt "play-off" kārtas zaudētāji nodrošinās vietu UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!