Foto: Reuters/Scanpix

Uzaicinājumu spēlēt Norvēģijas futbola izlasē ir saņēmis 15 gadus vecais pussargs Martins Odegārds, par kuru jau interesējas tādi pasaules futbola grandi kā "Manchester United" un Minhenes "Bayern", vēsta ārzemju mediji.

Norvēģijas izlases galvenais treneris Pērs-Matiass Hogmo, kurš iekļāvis jauno futbolistu komandā draudzības spēlei pret Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) valstsvienību, Odegārdu nosaucis pa "komētu".

"Viņš vairākās Norvēģijas čempionāta spēlēs ir parādījis tik labu sniegumu, ka es izdomāju vinu iekļaut valsts izlasē," sala Hogmo. "Es jau pirms šīs sezonas teicu, ka Odegārds būs šā gada komēta un viņš var kļūt par visu laiku jaunāko Norvēģijas izlases spēlētāju."

Kopš aprīļa Odegārds pārstāv Norvēģijas čempionvienību "Stromsgodet", kuras labā 14 spēlēs jau guvis trīs vārtus.

Vietējie futbola komentētāji gan uzskata, ka Odegārds ir pārāk jauns, lai tiktu iekļauts pieaugušo futbola izlasē, taču sportista tēvs tam nepiekrīt. "Ja tu esi pietiekami labs [izlasei], tad tu esi pietiekami vecs," saka Hanss Ēriks Odegārds, kurš arī savulaik pārstāvējis "Stromsgodset".

Martins Odegārds jau ir atrādījies Minhenes "Bayern" un "Manchester United" klubos, un abu komandu treneri esot bijuši pārsteigti par jaunā futbolista prasmēm un tehniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!